Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Політика

Депутати ще не вирішили, на яку премію заслуговує голова райради

22 грудня відбулось засідання 32-ої сесії районної ради. Депутати розглянули 30 питань порядку денного та кілька депутатських запитів.

 

2017 12 26 сес

 

Головне – те, що депутати ухвалили програму економічного і соціального розвитку та бюджет Смілянського району на 2018 рік. Хоча окремі фахівці вважають майбутній бюджет – бюджетом проїдання, кошти в якому передбачені лише на зарплати і енергоносії.

 

У бюджеті 2018 року не закладено коштів на розвиток району, на якесь будівництво чи ремонти. Гроші передбачені лише для того, щоб вижити. І це проблема нашої Смілянщини, тому що наші очільники не бачать перспективного плану, не визначили чіткої мети, не розуміють, що треба розвивати, щоб стати успішним районом.


Окрім цього обранці підтримали кілька програм: з охорони навколишнього середовища, про систему цивільного захисту, кілька медичних і освітянських програм, про підтримку ЗМІ. Ці всі питання голосували швидко і злагоджено.

 

Спір виник при розгляді питання про умови оплати праці голови районної ради у 2018 році. Володимир Грошев попросив затвердити йому премію у розмірі 10% від посадового окладу. Мовляв, зараз такий важкий час, освіта і медицина профінансовані лише на 45%, керівникам не можна шикувати, треба економити… і починати з себе.

 

Володимир Грошев вирішив стати прикладом для наслідування, тож відмовився від своєї премії у розмірі 300% та скромно попросив всього 10%. Частина обранців не погодились із таким рішенням, говорячи, що така низька зарплата голови псує імідж Смілянщини, такий видатний діяч як Володимир Грошев має отримувати більше, а із-за 10% родина очільника буде голодувати і бідувати.

 

Тож обранці провалили це питання. Довелося переголосовувати кілька разів. Коли запропонували підвищити премію до 150-200% - тоді це голосування бойкотувала інша частина обранців, які вважають, що голова районної ради недопрацьовує на таку суму. Тож депутати сварилися і голосували за це питання більше 5 разів, проте так нічого й не вирішили. Тому без зарплати у 2018 році поки що залишився і заступник голови районної ради.


Наприкінці засідання розглянули депутатський запит від Віктора Золотоверхого, який звернувся до районної ради, щоб дізнатись розмір зарплат апарату райради, а також усіх очільників району. Цей запит хотіли забалакати, закричати і пропустити, але не на того нарвались. 

 

2017 12 26 сес1


Надзвичайно активним був і депутат Олександр Гончаренко. Він порушив важливе питання про ліквідацію Смілянського району, роздроблення його на ОТГ і відхід крайніх сіл у інші райони. Що у цьому напрямку збирається робити влада? Чи буде рятувати Смілянщину? Який план подальших дій? Проте депутат нічого по суті так і не почув. Тож переконаний що голові районної ради за таку роботу і 10% премії забагато.


Після завершення засідання депутати не розходились, а залишились ще оговорювати нагальні проблеми і шукати шляхи виходу з кризи.

scroll back to top

Коментарі  

Едуард
+5 #2 Едуард 26.12.2017, 23:22
Я пропоную 1000%, а що нехай живуть люди..... Головне, щоб про людей та державу думали. Не жалеете вы себя Юрий Венедиктович, все о Украине думаете..... А якщо серйозно, то дивлячись до чого в нас довели всю Україну, як державу та окремо кожне село, містечко, місто люди, які є безграмотними, тупими ворами, що живуть одним днем то тут не премії потрібно нараховувати, а ешефоти будувати!
Цитата
Роман
+2 #1 Роман 26.12.2017, 20:18
Оце дохазяйнувалися! Горе керівники. Найбагачші села тікають з району! Про які премії може йти мова? За розвал району?
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.