Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Дійові особи

Вікторія ФЕОФІЛОВА

Feofilovaгромадська активістка


Про музей у Корсуні


–Я би хотіла подивитись, які краєвиди бачили з цих вікон ті, хто жив у палаці... але всі вони заклеєні папером.
Я би хотіла знати, як жили господарі і обслуга під цими високими стелямі з ліпниною... але кімнати наповнені фото і предметами зовсім іншої епохи.
Я би хотіла уявляти, як у великій залі відбувалися бали і прийоми, як шурхотіли сукні і рухалися віяла, як горіли свічки і танцювали пари, як грав оркестр і баришні ніяковіли від палких поглядів кавалерів... натомість я бачу ракети і бомби, бушлати і автомати, військові карти і пропагандистські плакати.
Дуже змінаші почуття від відвідування палацу Лопухіних у Корсуні, де розташований військовий музей Корсунь-шевченківської битви. Не місце йому там, ой не місце... Переконана, що набагато більше людей зацікавила б історія і побут колишніх власників... Але ми так і не змогли про це дізнатися, бо наступна екскурсія була аж за 3 години. Тож залишається лише Гугл і уява...

Із допису у ФБ

scroll back to top

Коментарі  

Олександр К.
+2 #1 Олександр К. 20.05.2021, 19:26
Романтика...? Тьху! Бали, прийоми... А за чий рахунок? Хто були ті Лопухіни? Мало що про них найдете, хіба що одна з них була чиєюсь любовницею, за що і отримала в подарунок цей палац. А музей - біднувато, його кращі роки пройшли. Чи може продати його комусь із сучасних багатіїв? Щоб знову сукні і віяла? І бл&дство... Повірте, той палац його бачив немало. І ще багато чого іншого. В тому числі і війну. Я немало бував в тому музеї колись давно. А потім пізніше, з друзями були. Замовили екскурсію, правда по основній експозиції не дуже, бо знали її. А от інше... І побували в тих місцях, де не ходять екскурсіі, почули багато нового для себе. Варто захотіти. Правда це теж давненько було. Може щось і змінилось.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
На сесії міської ради виділили по 2 мільйони постраждалим у Гречківці

29 березня 2024, 13:25

2024 03 29 sesНа порядок денний 78-ої сесії Смілянської міської ради було винесене 131 питання.
Перше рішення, яке отримало підтримку депутатів, стосувалося дострокового припинення повноважень депутата міської ради Ярослава Березаня за його особистою заявою.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.