Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Цікаво

Про Бориса Джонсона, про Єлизавету, доньку Ярослава Мудрого, яка врятувала королеву Англії Гіту

 

 

Чогось здається, що так віддано допомагати Україні Борису Джонсону навіює історія з принцесою Англії , яку врятувала донька Ярослава з Києва. Коли я прочитала книгу прем’єра Джонсона про Черчіля, зрозуміла «наша людина»!
Пригадую, як Борис Джонсон під час останнього приїзду, за лічені дні до війни, пішов до Софії, тож ще більше в цьому переконалась.
Софіївський собор є сакральним. І наша Софія немов би затягнула цього оригінала, інтелектуала і просто мужика «з міцними яйцями».
Софія Київська, це таке місце, яке поєднує нас з усіма європейськими народами світу. Бо тут портрети і дух чи не всіх королев і королів Європи! Тут їх хрестили і вінчали! Франції, Норвегії, Польші, Німеччини… якщо точніше 157!
Але є в цих стінах таїнство. І може воно через 1000 років зійшло на Україну бумерангом. Бумерангом вдячності! І бажанням в особі Бориса віддячити..
… Втікала беззахисна донька вбитого короля Англії Гаральда ІІ Гіта, щоб насильно не видали її заміж за вбивцю батька.
Король - самозванець кинув навздогін вірних псів. І попередив всіх королів і королев Франції, Німеччини, Данії, всіх всіх!
Якщо приймуть і пригріють втікачку, самозванець, що захопив владу в Англії, піде війною! Спустошить і помститься! Бо ж королівський титул Гіти був дуже йому потрібний!
Всі злякались! Не встигала сирота Гіта, виснажена дорогою, переступити поріг палацу якогось короля, її випроваджали. Мовляв, вибачай! Боїмося війни!
Але знайшлась в Європі одна навіть не чоловік, жінка королева. І це була королева Норвегії. Потім вона ще стала Данії королевою. Так, це була Єлизавета. Донька будівничого Софіівського собору князя Київської Русі Ярослава Мудрого! Наша королева!
Така ж смілива і безстрашна як ми тепер!
І Борис не міг не знати про неї. Бо вона була в Європі відома як Еллісіф і це їй писав вірші її чоловік Гаральд ІІІ. І вони увійшли в класику світової літератури.
Але мені в душу запав ось цей її вчинок! Бо вже після вбивства в тій самій Англії її чоловіка, Єлизавета правила Норвегією! Вдумайтесь, була королевою вікінгів!
І ось ця перша серед них, княгиня з Києва Єлизавета не тільки обігріла сироту, але й поставила ультиматум:
- Що? Ти смієш мені погрожувати? Та тільки рипнись! І я вже буду зі своїм військом у твоїх воріт! Віднині ця дівчина, вважай, моя донька.
Королева Єлизавета втратила свою рідну донечку Марію, до речі в один день з чоловіком!
Але вистояла. Виховала не лише свою рідну доньку Інгігерду, майбутню королеву Данії, але й Гіту! Доньку вбитого підступно короля Англії.
І знаєте ким стала прихищена королевою Єлизаветою, донькою Ярослава Мудрого, англійська біглянка?
Дружиною короля київського Володимира Мономаха. Матір’ю якого була сестра візантійського імператора. Ось яке у нас коріння!
І Борис під час відвідин Софії стояв на тому місті де вінчалися Володимир Мономах та Гіта Уєсекська! Перед Богом і людьми поєднувались в біді і радості, кровними узами предки українського та англійського народу! Не мокшанського!
Князь наш Володимир Мономах ще написав повчання і порадив «не серчать на зеркало, колі рожа крива»! Яке наші вороги не усвоіли і хотіли прикрити свою рожу орків нашим українським європейським обличчям! Не вдасться! З мокші вийшли, в мокшу підете! …
А ось через століття до нас із вічності повертається бумерангом
в особі прем’єра Англії Бориса Джонсона подяка… може і за врятовану англійську королеву! І така ж безстрашність!
Коли багато хто боїться погроз диктатора із сумнівним статусом, Борис діє!
Тільки подумати, взяв і без всяких анонсів у минулі вихідні приїхав до Києва! Байден забоявся! Хоча все ще попереду!
Борис, любимо тебе!
…Колись цей візит назвуть історичним! Бо воскрес не лише неогітлер! Воскрес НеоЧерчіль! Народився новий європейський лідер!
Він йшов Києвом! Вільно! Під сиренами!
Віват, Борис!
А цю історію єднання англійської і української королівської крові переповідайте усім! Бо її таїли від нас під час 300 -річного
Іга орків.

Тетяна Редько
«33-й канал»

Із допису у ФБ

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.