Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

У смілянських школах провели Тиждень безпеки дорожнього руху

 

 

Всім відомо, що найдорожчий скарб людини – це її власне життя і здоров’я. Необережність на вулиці часто призводить до втрати не тільки здоров’я, а й навіть життя. Тому всім обов’язково треба дотримуватись правил дорожнього руху.
У рамках тижня безпеки дорожнього руху в Школі успіху №7 у 5-Б класі проведено гутірку з правил дорожнього руху на тему «Твій друг – дорожній рух». Діти провели бесіду про правила поведінки пішоходів, пригадали дорожні знаки, відгадали тематичні загадки та виконали інтерактивні завдання. На завершення нашої зустрічі склали доріжку з тематичного доміно, назва якого і стала темою нашого заходу.
Класний керівник 5-Б класу ЗОШ №7 Царинна Л. Г.
З 14 по 18 листопада вчителі та учні школи №3-колегіуму активно долучилися до другого етапу щорічного Тижня безпеки дорожнього руху за загальною темою «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану». Для учнів 1-11 класів в онлайн-режимі було проведено виховні заходи: години спілкування «Безпека на дорозі – безпека життя», вікторина «Знай і вивчай правила дорожнього руху», інформаційно-розважальна гра «Мій друг-безпечний рух». Учні розгадували ребуси, малювали плакати, створювали та захищали проєкти, переглядали відео «Безпека руху – запорука життя і здоров’я», виконували практичні вправи «Дії у разі виникнення надзвичайної ситуації, виявлення мінно-вибухових предметів», використовували елементи театралізації, створювали проблемні ситуації та вирішували їх. Підсумком роботи тижня стала участь у єдиному національному уроці «Безпечна дорога додому».

У закладах дошкільної та загальної середньої освіти міста проведені змістовні заходи, присвячені Тижню безпеки дорожнього руху: заняття, уроки, виховні години, спортивні розваги, флешмоби, виставки дитячих робіт. Педагогами підготовлені тематичні матеріали, поради, відео для дітей та консультації для батьків дошкільників, створені пам’ятки щодо безпеки на дорозі в умовах воєнного часу, застосування світловідбивних елементів на одязі.
Педагоги закладів дошкільної освіти міста взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Готовність дитини старшого дошкільного віку до навчання в умовах реформування української школи». У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності (16 листопада) та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, задля розвитку толерантних відносин між учасниками освітнього процесу у школах №1, 4, 6, 7, 10, 11, 12, НВК №13, 15, школі №3-колегіумі, гімназії, ліцеї – школі «Лідер» проведено години спілкування, ранкові зустрічі, присвячені Дню толерантності.
Учні 6А класу школи №1 Мороз Сергій та Артем були учасниками щорічного фестивалю «Діти за майбутнє України», який відбувся у Києві. Хлопці стали переможцями і отримали нагороди.
Здобувачі освіти школи №3-колегіуму взяли участь у міському заході дитячої книгозбірні «Подаруй воїну малюнок». Учні школи намалювали більше, ніж 100 малюнків для наших воїнів
Цікавою і плідною була робота лідерів учнівського самоврядування школи №7 під час тренінгового заняття «Ефективне лідерство та командоутворення».
Голова волонтерського загону школи №7 «Полум’яні серця» Ткач Вероніка та президент школи Моцний Антон на засіданні Президентської ради запропонували приєднатися до виготовлення окопних свічок. Цілий тиждень збирали матеріали: картон, металеві бляшанки, віск. Під керівництвом вчителя трудового навчання Щербака С.В. лідери учнівського самоврядування, джурівці виготовили 20 окопних свічок для українських захисників.
Учні 4-А класу школи №7 разом із своїми батьками долучилися до Всеукраїнської природоохоронної акції «Годівничка» в День синички, який традиційно відмічають 12.11.2022.
Учасники Євроклубу «Лідера» продовжили роботу у Міжнародному двомовному проєкті The Understanding Peace (учитель Т.М. Клячко), створили міні-проєкт «UKRAINE FREEDOM» .
Продовжується проведення ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних дисциплін. 11.11-12.11.2022 проведено міські олімпіади з біології, англійської та німецької мов.
10.11.2022 спортсмени клубу настільного тенісу «Енергія» БДЮТ (керівник Цьома С.Г.) взяли участь у Чемпіонаті Черкаської області у м. Умань. Змагалися 8 команд, Команда м. Сміла у складі Раздорожного Ярослава, Шевцова Андрія, Пазенко Софії, Левченко Олени посіла 3 місце.
У мистецькій школі-інтернат відбувся творчий вечір «Модулі життя Віки Сінаєвської», до якого долучилися вихованці молодіжного активу «Драйв» та «Народного художнього колективу» театру естрадної пісні «Ерідан». Підлітки декламували поезію авторки, власні вірші, а також виконували сучасні пісні. Кожен вихованець закладу отримав у подарунок прозово-поетичну збірку з підписом поетеси.
Завідувачем Центру національно-патріотичного виховання «Смілянська Січ» БДЮТ Семеновською Н.О. 14.11.2022 проведено просвітницьку акцію «Людина – університет свої епохи» до 300- річчя з дня народження Григорія Сковороди.
Вихованці гуртка «Спортивний туризм» (керівник Молчан Є.П.) знайомились з різнобічною постаттю філософа, його життєвим шляхом, досягненнями в літературі, музиці, педагогіці та філософії. Вихованці гуртка «Оригамі» (керівник Корсун О.В.) взяли участь в обласній виставці-конкурсі «Мистецтво оригамі». У рамках теми цьогорічної виставки «Мальовнича Україна» були представлені творчі роботи: «Сонячне поле» (автор Федоренко Анна), «Польовий віночок» (автор Нарожна Дарія), «Стильний соняшник» (автор Самойленко Артем), «Господині» (автор Білик Анна). Виставка діє до 1 грудня у Черкаському обласному краєзнавчому музеї.
Юні артисти-театрали (вихованці БДЮТ) під керівництвом Воробйової І.І. були учасниками 3-го Всеукраїнського конкурсу-фестивалю «Мелодія осені», який відбувся в БК ім. Кулика м. Черкаси. Конкурсанти виступили в номінації художнє читання (театральне мистецтво). Дудар Макар декламував байку «Коник стрибунець», Ситник Світлана – байку «Кактус». Виступи вихованців БДЮТ були високо оцінені членами журі, конкурсанти нагороджені дипломами І ступеня.
Педагогічний та батьківський колективи ДНЗ №12 зібрали та передали на передову гуманітарну допомогу через волонтера, військового капелана Михайла Шевчука.
Працівники ДНЗ №26 долучилися до збору гуманітарної допомоги для Українського міста Херсон.
Колективи дошкільних навчальних закладів №1, 2, 12, 17, 18, 19, 21, шкіл № 6, 7, 10, БДЮТ продовжили роботу щодо плетіння маскувальних сіток для потреб ЗСУ.

 

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Домінуватиме некомфортна, хмарна з опадами погода

19 березня 2024, 06:15

Похмура погода буде триматися у Смілі не весь день - ввечері небо стане чистим та ясним.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.