Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

До кінця опалювального сезону тарифи на тепло не зростуть – Кабмін

 

Місцева влада, «Нафтогаз» та уряд заключили меморандум щодо незмінних цін на тепло для населення протягом опалювального сезону.
Підписання відбулося під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад 30 вересня.
Про це повідомляє пресслужба КМУ.
Спершу президент Володимир Зеленський анонсував меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплоенергії та гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 років.
«Сьогодні на засіданні між урядом держави, НАК "Нафтогаз", Асоціацією міст і нашим Конгресом місцевих та регіональних влад ми підпишемо меморандум, згідно якого до кінця опалювального сезону тарифи на тепло та гарячу воду для населення не будуть зростати», - заявив Зеленський.
Прем’єр Денис Шмигаль додав, що Україна стала свідком енергетичної війни та енергетичного шантажу Росії заради введення в експлуатацію Північного потоку-2.
Він нагадав, що в лютому був підписаний меморандум з міськими головами, аби уникнути підвищення тарифи в опалювальному сезоні 2021/22 років.
«В основі нового меморандуму – домовленість, що місцева влада не буде підвищувати тарифи», – наголосив Денис Шмигаль.
Другою домовленістю стала безперебійність поставок газу, аби населення та всі заклади соціального захисту мали тепло взимку.
Також сторони домовилися щодо фінансової підтримки громад з боку держави для безперебійної роботи теплокомуненерго та незмінних тарифів.
«Ми розуміємо, що бюджети частини громад не зможуть повністю покривати самостійно витрати. Передбачена субвенція для громад з незадовільним індексом податкової спроможності вже з IV кварталу цього року», – пояснив прем’єр.
Визначено що у 2022 році з цією метою держава передасть до місцевих бюджетів податок на доходи фізосіб у розмірі 4% – це не менше 11 млрд гривень.
Також за словами Шмигаля, сторони домовилися щодо ціни постачання газу для бюджетних установ та реструктуризації 30 млрд грн боргів держави перед ТКЕ та місцевими бюджетами.
Зеленський анонсував схожий меморандум терміном у три роки:«Ми вже це почали обговорювати: я вважаю, що це доки не комплексне рішення, ми латаємо дірки. Я хотів би, аби ми мали меморандум не на один, а на три наступні роки – щоб не було сюрпризів для громадян».
Нагадуємо, що газові ф’ючерси продовжують зростати у ціні та перетнули позначку у 1160,55 долара за тисячу кубометрів.
Напередодні прем'єр Денис Шмигаль заявив, що підготовка до опалювального сезону на фінішній прямій, тарифи залишатимуться стабільними, а програма субсидій буде збільшена.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.