Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Черкащина та Херсонщина домовилися про співпрацю

2020 01 20 spivpraca

 

Обласна державна адміністрація підписала угоду про співпрацю з Херсонською, а голови ОДА Роман Боднар та Юрій Гусєв обговорили конкретні напрямки співробітництва.
Про це повідомиляють в ОДА.
«Однією із перспективних для розвитку співробітництва між Черкаською та Херсонською областями, завдяки природним багатствам та культурно-історичній спадщині, є галузь туризму. Наші регіони різні за своєю географічною і економічною структурою, але вони спільні у своїй меті, у прагненні бути ефективними, успішними», – прокоментував мету підписання угоди голова Черкаської ОДА Роман Боднар.

 

2020 01 20 spivpraca1


За його словами, уже до Шевченківських днів планують запустити “потяги дружби” і сформувати групи дітей із Черкащини та Херсонщини для туристичних, освітніх візитів. Улітку на Чорноморських іграх чекатимуть черкащан.
«Підписання цієї угоди для нас означає, що ми “зшиваємо” Україну і робимо Черкащину і Херсонщину ближчими. Це стосується туризму, культури, освіти, економіки. Ми уже працюємо над тим, щоб реалізувати цю угоду через конкретні заходи і проєкти», –додає голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв.
До речі, Черкащина нині працює над розробкою бренду регіону і у сфері брендингу ознайомлювалася із досвідом Херсонської ОДА. Також є перспективи співпраці двох областей і в роботі по річковому судноплавству. У перспективі, після відновлення черкаського аеропорту, розвиватимуть напрямок малої авіації, співпрацюватимуть в оздоровленні на морі дітей з інвалідністю, чорнобильців, учасників АТО.
Як зауважила директорка Агенції регіонального розвитку Черкащини Любов Ропало, є низка ідей для розвитку і поглиблення економічної інтеграції двох регіонів.

 

2020 01 20 spivpraca2


«Є ідея розробки та реалізації міжрегіональних проєктів із популяризації локального продукту, внутрішнього туризму, зокрема, гастротуризму. У Херсонській області вирощують мідії, чорноморської устриці, а у нас на Черкащині набирає обертів вирощування равликів. І варто ще цього року провести кілька міжрегіональних форумів з обміну досвідом з розвитку об’єднаних громад», – наголошує пані Любов.
Нагадаємо, наш край має чотирирічний позитивний досвід міжрегіонального партнерства з Тернопільською ОДА. Дві області досить успішно співпрацюють у сфері розвитку малого та середнього підприємництва. У партнерстві залучили Програму USAID “Лідерство в економічному врядуванні” до створення регіональної Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва Черкаської області на 2017 – 2020 роки та Програми реалізації цієї Стратегії.
Також Черкаська та Тернопільська області є пілотними регіонами-учасниками проекту Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та Офісу розвитку малого та середнього підприємництва (SMEDO) щодо функціонування мережі Інформаційних пунктів підприємця (ІПП). В рамках цього проекту торік у грудні в Золотоноші, Шполі та селі Білозір’я Черкаського району на базі Центрів надання адміністративних послуг відкрито інформаційні пункти підприємця, які стали консультаційними пунктами, де можна отримати інформацію щодо започаткування та розвитку власної справи.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.