Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Афіша

Ранній підйом до школи шкодить здоров'ю учнів, – результати дослідження

 

 

Підлітки, які навчалися вдома під час закриття шкіл, спали значно більше, ніж до карантину. Це позитивно впливало на самопочуття.
Заняття в українських школах традиційно починаються о 8-9 годині ранку. Дехто вважає, що це найпродуктивніший період доби, адже учні вже виспались і готові отримувати знання на свіжу голову – так краще опановується матеріал. Проте вчені Цюрихського університету не погоджуються з цим твердженням й наголошують: раннє прокидання негативно впливає на здоров’я дітей.
Про це пише видання Science.
Під час карантину вченні провели дослідження, в якому взяли участь понад 3 600 швейцарських старшокласників. Результати показали, що підлітки, які навчалися вдома під час закриття шкіл з березня до червня 2020 року, спали значно більше, ніж до карантину.
Самопочуття [дітей] суттєво покращилося, а споживання алкоголю та кофеїну зменшилося, – зазначили дослідники.
Результати опитування порівняли з дослідженням 2017 року – тоді респондентами були понад 5 тисяч школярів. Як виявилося, учні, які отримували знання онлайн, лягали спати на 15 хвилин пізніше і прокидалися на 90 хвилин пізніше. Тобто сон тривав на 75 хвилин більше, що мало позитивний вплив на рівень енергії та концентрацію уваги.
Водночас у домашній ізоляції погіршився емоційний стан: діти частіше відчували пригнічення й самотність.
Незважаючи на те, що карантин явно погіршив здоров'я та самопочуття багатьох молодих людей, наші висновки показують переваги від закриття шкіл, яким досі приділяли мало уваги, – підсумували вчені.
За їхніми словами, дослідження яскраво свідчить про те, що заняття у школах варто починати пізніше, щоб учні мали змогу більше спати – тоді шкільні години будуть продуктивнішими.

scroll back to top

Коментарі  

Юрій
+1 #2 Юрій 18.01.2022, 20:10
такі статті пишуть ті..... "вчені" яким поставлено завдання знищити освіту, яка вже й так до ручки доведена. зараз будемо готуватись до того, що школи взагалі закриють і ...... поліцію вже реформували. далі освіта, армія.....
Цитата
***
+3 #1 *** 18.01.2022, 09:49
"споживання алкоголю та кофеїну зменшилося"!!!!!! Що це за школярі?!?! Щоб нормально висипатись, треба вчасно лягати, а не сидіти в інтернеті до півночі. І вставати о сьомій - це нормально. "Хто рано встає, тому бог дає".
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Громади району попрощалися з Героями, які загинули на війні з окупантами

19 березня 2024, 09:33

2024 03 18 GromadiНаш район провів останнім шляхом Героїв-земляків, які загинули за незалежність рідної землі на війні з російськими окупантами.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.