Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

ВІДІЙШЛА У ВІЧНІСТЬ 104-РІЧНА ОЛІВІЯ ДЕ ГЕВІЛЕНД, ЯКА ЗІГРАЛА ОЛІВІЮ У «ВІДНЕСЕНИХ ВІТРОМ»

2020 07 29 aktrusa

 

Якось так повелося, що в літературі чи кіно запам’ятовуються лише погані дівчатка, такі собі «відірви та викинь», які дурять голови головним героям, руйнують сім’ї, роблять «неблаговидні» вчинки.

Хороші ж дівчатка мало кому запам’ятовуються, адже вони такі правильні, скромні й виховані, а це так нудно.

Ось і героїню Олівії де Гевіленд — Мелані — у фільмі «Віднесені вітром» мало хто пам’ятає, адже всіх там затьмарила харизматична Скарлет О’Хара у виконанні Вів’єн Лі.

Та все ж багатьом із глядачів припала до душі героїня Олівії — віддана, добра, всепрощаюча Мелані. Актрису Гевіленд навіть номінували на «Оскара» за роль другого плану, але всі лаври і всю славу від фільму отримала, звісно, Вів’єн.

Та свою порцію слави блискуча красуня й чудова актриса Олівія Гевіленд усе ж одержала, завоювавши «Оскари» за фільми «Кожному своє» у 1946 р. та «Спадкоємиці» у 1949 р. (за цей фільм актриса отримала ще й «Золотий глобус»).

Днями у Парижі 104-річна Олівія де Гевіленд відійшла у вічність. Сьогодні молодь не знає згаданих імен, проте для знавців і любителів кінематографа це — легенди.

Окрім високих кінематографічних нагород, Олівія ввійшла в історію Голлівуду ще й за так званим «законом Гевіленд», згідно з яким, актори не повинні платити штрафи за відмову грати у певних фільмах, — зірка ще на початку своєї акторської кар’єри через суд довела незаконність цих санкцій щодо акторів.

На долю цієї тендітної жінки випало чимало горя — у віці 42 роки помер її син, від раку згас чоловік — редактор «Парі Матч» П’єр Галанте (хоча вони були на той час розлучені, актриса без вагань стала доглядати хворого), підтримувала у важкий час доньку, яка втратила чоловіка.

Та ніщо не минає непоміченим — за всі здобутки у творчості і не тільки у 2008 р. Олівія де Гевіленд із рук тодішнього президента США отримала високу нагороду — Національну медаль мистецтв, а в 2010 р. президент Франції Ніколя Саркозі нагородив актрису найвищою відзнакою країни — орденом Почесного легіону.

Доброю згадкою про актрису стане перегляд фільмів із її участю — старих добрих стрічок 30-40-х років минулого століття.

 

Джерело: "Україна молода"

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Опалювальний період у Смілі завершується

29 березня 2024, 11:30

2024 03 29 sezonНа черговому засіданні виконавчого комітету вони прийняли рішення про офіційне завершення опалювального періоду 2023-2024 років 31 березня.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.