Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

Сусіди запрошують смілян на KAMIANKA MUSIK FEST

2019 06 05 Kamianka Music Fest

 

Цієї суботи у Кам’янці відбудеться єдиний у країні фестиваль класичної музики, що став традицією цієї громади. Тож наші сусіди запрошують смілян на KAMIANKA MUSIK FEST.
«Перший фестиваль ми провели торік – він зібрав сотні шанувальників класичної музики і став невід’ємною частиною бренду «Кам’янка – туристичне місто», над якою ми працюємо, - розповідає заступник міського голови Кам’янки Олександр Потапенко. – Як відомо, 28 років у Кам’янці жив і працював всесвітньо відомий композитор Петро Ілліч Чайковський. І протягом 17 років у нас проводився дитячий конкурс пам’яті Чайковського, у якому беруть участь діти зі всієї України. Тепер ця унікальна культурна традиція набула більших масштабів».
Цьогорічний KAMIANKA MUSIK FEST розпочнеться із літературних читань у гроті парку Декабристів і продовжиться виступами переможців дитячого конкурсу пам’яті Чайковського і талановитих дітей-музикантів з окупованих територій.
Виступатиме володар гран –прі фестивалю «Світ музики» в Італії, ансамбль скрипалів «Скрипки Кременчука» та національний ансамбль солістів «Київська камерата» (солістка Богдана Півненко), а також група АTMAWINDS (авторська музика в стилі jazz та world music) та FALK BONITZ TRIO (віртуозне джазове тріо Фалька Бонітца з Німеччини, що поєднує у виконанні латино, джаз та класику).
Крім того, на святі будуть діяти виставки, вернісажі, ярмарок народних майстрів, екскурсії.
«KAMIANKA MUSIK FEST - класичний приклад правильного позиціонування громади. Адже за рахунок фестивалю ОТГ вирішує і питання стійкої присутності в інформаційному полі регіону, а ще це й можливість для розвитку і заробітку малого бізнесу, який може орієнтуватися на гостей фестивалю. Проведення цього заходу передбачено Стратегією розвитку громади», - зазначає радник з питань регіонального розвитку Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування Григорій Перерва.
За його словами, відповідно до своїх Стратегій розвитку, громади Черкащини, запроваджують культурні традиції, які розвивають громаду. Після появи фестивалю класичної музики у Кам'янці, відбувся "Гарбуз-фест" у Карашинській громаді, фестиваль писанки у Мокрокалигірській, фестиваль-конкурс виконавців української народної та фольклорно-автентичної пісні «Білозір’я-Фольк-Фест». На черзі цьогоріч – і фестиваль "Спас медовий" у Моринській ОТГ.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У енергетиків області – новий керівник

28 березня 2024, 12:26

2024 03 28 energДержавний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі» Артем Мартинюк представили колективу ПАТ «Черкасиобленерго» нового очільника – Вадима Яненка.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.