Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

Ірина Хроменко

Xromenko3x4

 

заступник директора Березняківської школи

 

Про враження від поїздки у Білорусь

 

–Траса Є 95. Республіка Білорусь.
Декілька сотень кілометрів придивлялася, що ж у наших сусідів не так, як у нас? Перш за все, звісно, вражають дороги - рівні, з розмітками, і жодної ями по всій трасі! І це на безкоштовній дорозі!
Кажу чоловікові: "Треба нашим чиновникам повчитися у білорусів ремонтувати дороги". А він мені: "Нехай повчаться краще не красти!" І це вірно!

 

2019 07 30 bilorus


А ще якби повчилися розумно господарювати на своїй землі. У Білорусії збережені ферми, розвивається тваринництво і сільське господарство (і це при тому, що земля - не наш чорнозем!). І продукти, звісно, набагато якісніші!
Звернули увагу і на гарну якість пального на білоруських заправках. Один із працівників пояснив, що в будь-який момент на заправку може заїхати невеличкий автобус із обладнанням для аналізу пального. Так що розбавляти або ще якось "хімічити" ні-ні! Все під контролем.

 

2019 07 30 bilorus1


Дивина, але ніде ми не побачили жодної зруйнованої або помальованої зупинки, жодної купи сміття на узбіччі, жодних заростей бур'янів понад дорогою. Скрізь чисто, охайно, доглянуто.
Села не вражають розкішними будинками. Оселі дуже скромні, багато дерев'яних старих будиночків. Але скрізь наведений лад, чистота і порядок. А ще вражали огорожі біля будинків. У багатьох селах вони, напевне, зроблені централізовано - однакові в усьому селі.

 

2019 07 30 bilorus2


Міста і містечка мені здалися майже ляльковими. Усі будівлі, як нові, пофарбовані у пастельні кольори, не обмальовані місцевими "художниками".

 

2019 07 30 bilorus3


Прекрасні стадіони, великі оздоровчі центри, навіть у невеличких містах. Вочевидь, збереження здоров'я людей - пріоритет для влади. До речі, медицина в Білорусії по-справжньому безкоштовна.
Без сумніву, у наших сусідів нижча, ніж у нас, смертність на дорогах. Там вжиті правильні заходи для обмеження швидкості автомобілів у населених пунктах. Не поліція в кущах, а автоматичні камери відслідковують дотримання водіями правил дорожнього руху.

 

2019 07 30 bilorus4


На центральних площах Республіки Білорусь височіють пам'ятники Леніну, і це трохи дивує і бентежить. Чомусь думала, що всі країни колишнього СРСР, як ми, відмовилися від радянського минулого. Білоруси не відмовилися і, напевне, курс у Європу не тримають. Вони помаленьку будують власну європейську країну.

scroll back to top

Коментарі  

Едуард
+1 #2 Едуард 30.07.2019, 16:03
Там країною керує державний діяч. Господарник. Да, можливо трохи тиранить своїх холопів. але це тільки їм на користь. А в нас у владі злодії, вори, коррупціонери та зрадники, які і приблизно не розуміють, що таке власна держава і як її потрібно берегти і розбудовувати. Нашому народу теж потрібен державний діяч. Щоб вправив нашим хитрожопо-тупуватим людям мозги. Інакше прийде державний діяч сусідньої країни і буде вправляти мозги він. а ви будете доноси писати один на одного і дітей їсти від голоду.
Цитата
Полиграф
+3 #1 Полиграф 30.07.2019, 13:35
Что ж такое, пелена зомбирования спала немного, когда увидела Ленина? ))) Кто Вам сказал такую глупость, что Белоруссия собиралась идти в эвропу или сносить памятники?? Там такой анархии не допустят, как у нас!
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.