Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Суспільство

Депутати скликали термінову сесію, щоб врятувати КП «ВодГео» від боргів та відключення

2019 05 20 sesiya

 

17 травня депутати збирались для проведення позачергової сесії. Терміновість засідання викликана тим, що представник ТОВ «Черкасиенергозбут» повідомив, що продовжують збільшуватися борги смілянських комунальних підприємств. Так, борги СКП «Наш дім» складають 141 тисячу гривень, а КП «ВодГео» - мають більше 1 мільйону гривень боргу. Останній раз вони сплачували кошти у березні і вже є дві непроплати за квітень і травень. Тож 21 травня можуть відключити електрику для КП «ВодГео», а з 27 травня – СКП «Наш дім».
Директор КП «ВодГео» Петро Абажей пояснив, звідки взялась ця заборгованість, але всі шишки посипались на управління ЖКГ. Мовляв, це УЖКГ не догледіло, що місто знову опинилося перед загрозою відключення води. І хоча всі знають, що начальник управління ЖКГ переживає особисте горе і останні дні відсутній на роботі, депутати почали обговорювати нестабільний колектив управління ЖКГ, потребу чисток і скорочень в цьому управлінні, затягування розгляду усіх питань.
Зрештою депутати перейшли у комісійний режим, проголосували за виділення з резервного фонду матеріальної підтримки для КП «ВодГео» у сумі 614 тис. грн.
Потім всі присутні 19 обранців одностайно підтримали це рішення. Обговорили й інші борги КП «ВодГео». Тож якщо бухгалтерія водоканалу добре спрацює, воду смілянам поки що не відключатимуть.
Депутат Віталій Федун повідомив, що з ІІ кварталу планується подорожчання електроенергії для підприємств на 17 копійок за 100 кВТ. Це знову вганяє наш водоканал у наступні борги. Підвищення тарифів за воду для населення нічого не дасть – енергетики постійно підніматимуть вартість своїх послуг. Тож треба змінювати принцип роботи комунального підприємства і ліквідовувати втрати води.

scroll back to top

Коментарі  

Оксана
0 #2 Оксана 22.05.2019, 08:26
А хто це такий цей абажей, з відки воно виплило? Якщо в нього борги і все сипеться, то що він там робить? А зарплату він яку отримує?Ще й премії мабудь отримує в два оклади за "видатні" результати своєї "роботи"
Цитата
Анатолій
0 #1 Анатолій 22.05.2019, 08:22
Що абажею знову грошенят потрібно, що попередній транш вже "освоїв"? Прибирайте цю свору, що грабує бюджет міста і бере на смілян борги тих хто їх обкрадає інакше буде вам не ж*па, як зараз, а повна ж*па!
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

28 березня 2024, 13:25

2024 03 28 soborЗа позовом Смілянської окружної прокуратури Черкаської області суд зобов’язав Київську митрополію УПЦ (МП) повернути в державну власність об’єкт культурної спадщини національного значення – Успенський (Георгіївський) собор ХІІ століття.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.