Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Політика

Сесія міської ради завершилась перемогою Цибка, але Федоренко не здається

Сьогодні, 11 вересня, відбулося третє пленарне засідання 77-ї сесії міської ради. Тобто третя серія двобою між командами міського голови Олексія Цибка і поновленого судом секретаря міської ради Віктора Федоренка.

 

2018 09 11 сесия2

 

У роботі сесії взяли участь 32 депутати. Але знову поліції було більше, ніж обранців. До Будинку рад вже й заходити страшно – наче потрапляєш у поліцейський відділок. Під пильним поглядом правоохоронців у формі, у бронежилетах і з дубинками, які перевіряють пакети і обшукують, кого вважають підозрілим, прямо теж починаєш вважати себе винним у чомусь і поводишся насторожено.
Як ще недавно по периметру залу зсідань стояли молодики із Національного корпусу, так само сьогодні вишикувались поліцейські.

 

2018 09 11 сесия1


Сесія відбувалась під їхнім спостереженням, правоохоронці всіх і все фільмували на камеру.
На третьому засіданні розглядали всього 8 питань, які залишилися із попередніх пленарних засідань. Обранці довго морочились із ліквідацією підприємства Смілянського міськрайонного радіо. Але всі розуміли, що це не головне питання. Основне – це поновлення на посаді секретаря міської ради Віктора Федоренка.
Олексій Цибко оголосив, що нині діючим секретарем є Костянтин Синьогуб, який наразі лікується в обласній лікарні після побиття Віктором Федоренком під час виконання своїх службових обов’язків.
Потім представниця виконавчої служби зачитала постанову суду, в якій йшлося про те, що Віктор Федоренко має поновитися на посаді негайно. А от Володимир Молодчин, юрист, який представляє міську раду у позові Віктора Федоренка до міської ради з питання поновлення його на посаді, по іншому прокоментував рішення суду та наголосив на необхідності прийняття відповідного рішення міською радою й неможливості міським головою прийняття одноосібного рішення. Олексій Цибко озвучив пропозицію внести до порядку денного питання про поновлення В.А.Федоренка.
Після бурхливого обговорення, за повернення Федоренка проголосували 18 депутатів. Тому рішення не було прийняте. І хоча депутати кричали, що у декого не спрацювали пульти, ніхто їх слухати не став і Олексій Цибко продовжив сесію. На знак протесту обранці, які підтримують Віктора Федоренка покидали свої пульти і вийшли із зали. Представники смілянської громади, які прийшли спостерігати за сесією, вигукували їм «Ганьба!». Олексій Цибко привітав смілян з тим, що вони позбавились від правління Віктора Федоренка, і нарешті закрив сесію. Але Віктор Антонович вважає це засідання незаконною, її рішення неправомірними і наполягатиме на своїй позиції: рішення суду треба виконувати, подобаються вони комусь чи ні. Переголосовувати чи коментувати рішення суду неможна. Хоча в Олексія Цибка зовсім протилежна точка зору.
Війна двох міських керманичів продовжується.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Домінуватиме некомфортна, хмарна з опадами погода

19 березня 2024, 06:15

Похмура погода буде триматися у Смілі не весь день - ввечері небо стане чистим та ясним.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.