Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Політика

Не можна дзвонити у справах після 9-ї вечора і турбувати у вихідні. Не можна і все

 

 

Ми придумали все, щоб нам не було нудно цілодобово. Але є заборонений час. Коли не можна турбувати людей. Сучасний світ дозволяє бути на зв’язку 24/7. І це вимотує. Не забувайте про себе. У вас має бути ваш час. І так, світ зачекає…
Якось у неділю вранці, пишу «Сluber.com.ua», прийшло повідомлення: «Можете зараз говорити? Хочу уточнити дещо». Писав шановний пан, герой мого тексту. Сам текст я надіслав йому кілька днів тому — звірити цитати, факти, цифри. Я відповів люб’язно, але сухо: ні, не можу, сьогодні вихідний, займаюсь із донькою, давайте завтра. Тут пан, здається, згадав, що він увесь такий європеєць, будинок у Лондоні, рахунок у Швейцарії. І що зараз ранок неділі. “Приватна територія” мого часу. Відповів: «Так, завтра, дякую».
Ми всі рвемося до європейців, але у нас досі немає простої здорової речі — поваги до вихідних. Щоб жодних розмов про роботу, жодних зустрічей, жодних цих терміново.
Вихідні, крапка. Забути все. Діти, ігри, шопінг, кіно, випивка просто тупо лежати на дивані — тільки це. Нічого більше. Любимо себе і близьких. Якщо ти не затребуваний хірург, не слідчий із особливо важливих справ і не далекобійник — жодних справ у вихідні. Жодних термінових викликів. Зачекають.
І після дев’ятої вечора теж ніяких справ, жодних дзвінків. І навіть ніяких повідомлень месенджерами, ватсапами та іншим. Я можу зателефонувати комусь у справі пізно ввечері, тільки якщо сама людина просить про це. І ніяк не можна перенести розмову, вона, скажімо, в іншому часовому поясі. Що трапляється вкрай рідко.
Але взагалі життя треба будувати так, щоб не вирішувати питання ночами. Для мене смикати когось після дев’ятої — моральний злочин. Наче я вдерся з петардами в чужий будинок. «Відпочиваєте, хехехе? А ось я вам влаштую!».
У нас багато тепер способів комунікації. Ми придумали все, щоб нам не було нудно цілодобово. Але є заборонений час. Коли не можна турбувати людей.
Це правило треба запровадити кожному. А то ми надто м’які, податливі та добрі. «Ой, ну добре, відповім людині, мені хіба шкода?».
Так шкода.
Нехай дзвонять своїм близьким, своїм котикам та двоюрідній тітці. Вечір та вихідні — моя приватна територія. Двері зачинені. На дверях велика табличка яскраво-червоними літерами — «не турбувати».

scroll back to top

Коментарі  

Максим
+1 #2 Максим 27.11.2021, 21:57
Це правильно.
Етикету та правилам хорошого тону мають навчати ще в дитячому садочку.
Цитата
Максим
+1 #1 Максим 27.11.2021, 21:56
Це правильно. Правилам етикету мають вчити ще в дитячому садочку.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Районна поліція знайшла неповнолітню Марію Кононенко

29 березня 2024, 09:29

2024 03 29 znaishliПравоохоронці розшукали малолітню Кононенко Марію, яка зникла у Черкасах.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.