Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Дійові особи

Дієтологи назвали 10 найкорисніших продуктів на Землі

 

 

Як усім відомо, якість життя людини безпосередньо залежить від того, які продукти вона вживає в їжу. Тож нутриціоністи виділили 10 продуктів, які, на їхню думку, є найздоровішими на планеті.


Брокколі
Усього одна чашка цієї капусти забезпечує організм більш ніж 100% вітаміну К та 200% добової норми вітаміну С. Це навіть більше, ніж в лимонах та ялинковій хвої. Якщо перерахувати на 100 калорій, то броколі містить більше білка, ніж яловичина. Також цей сорт капусти є найбагатшим джерелом вітамінів та мікроелементів, незамінних для організму.
Картопля
У картоплі міститься багато харчових волокон та складних вуглеводів, хоча їх кількість може суттєво відрізнятись у різних сортах. Також картопля містить корисну речовину фоліт та вітамін А, який стимулює діяльність імунної системи.
Лимон
В одному лимоні міститься більше 100% добової норми вітаміну С. Відомо, що саме цей вітамін має найпотужніший антиоксидантний ефект, тому є ідеальним засобом для боротьби з різними запальними процесами в організмі. Вітамін С також відповідає за рівень холестерину в крові та за еластичність зв’язок та міцність кісток.
Лосось
Цей продукт є ідеальним джерелом білків та омега-3 жирних кислот, що знижують ймовірність розвитку багатьох захворювань. На основі одного тільки лосося можна побудувати цілий раціон. Щоденне вживання 100 г цієї риби захистить від виникнення вікових хвороб, зокрема хвороби Альцгеймера та склерозу.
Гіркий шоколад
Регулярне вживання гіркого шоколаду, виготовленого з натуральних інгредієнтів, без промислового жиру та інших домішок, убереже вас від накопичення поганого холестерину в судинній системі та захистить від проблем із тиском.
Грецькі горіхи
Незважаючи на невеликі розміри, волоські горіхи неймовірно корисні для здоров’я. Вони забезпечують організм омега-3 жирними кислотами і рівноцінні м’ясу за кількістю білка, що міститься.
Авокадо
Завдяки неймовірній кількості вітамінів, мінералів та здорових жирів, цей продукт прискорює обмін речовин, захищає серце від аритмії та насичує організм потужними антиоксидантами. Також до десятки найкорисніших на планеті продуктів увійшли, шпинат, часник та боби.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У енергетиків області – новий керівник

28 березня 2024, 12:26

2024 03 28 energДержавний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі» Артем Мартинюк представили колективу ПАТ «Черкасиобленерго» нового очільника – Вадима Яненка.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.