Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Дійові особи

Витяжний вентилятор зі зворотним клапаном для ванної кімнати: конструкція, типи, моделі

 

 

Всі знають, що вентиляція в будинку - це необхідність, але в магазинах кліматичної техніки такий великий вибір, що вибрати витяжку не завжди легко. У статті нижче ми розберемося із ситуацією, коли потрібно вибрати витяжний вентилятор зі зворотним клапаном для ванної кімнати, а також розповімо, які додаткові можливості відкриває покупка цього приладу.


Навіщо потрібна витяжка у ванну зі зворотним клапаном?

 

Зворотний клапан встановлюється в будинках, де потрібно зменшити втрати тепла у ванній і усунути ефект «зворотної тяги», коли витяжка працює у зворотний бік — у будинок.
Цей ефект можна часто помітити у квартирах, де сусід, не розібравшись, встановив надто потужну витяжку: тиск у загальнобудинковій системі вентиляції зростає і повітря починає «видавлюватись» у сусідні квартири. У цей момент можуть з'являтися різноманітні запахи, притаманні сусідньому житлу.
Також зворотний потяг — це проблема будинків у вітряних районах. Будівлі, де вентиляція була спочатку неправильно спроєктована. Систем де витяжка не оснащена дефлектором на зовнішньому кінці.
Незалежно від того, чому виникає зворотний потяг у приміщенні, проблему необхідно вирішити. І витяжка для ванної кімнати зі зворотним клапаном - це універсальне рішення.


Особливості конструкції системи

 

З боку вентшахти ванною витяжка оснащується гнучкою прокладкою - зворотним клапаном, який кріпиться тільки по центру. Витяжне повітря (з вашої квартири) без проблем відгинає її та виходить у вентиляційну шахту. А ось приплив через цей канал тепер здійснюватись не зможе. В цьому випадку прокладка щільно замикає повітропровід і ефект зворотної тяги зникає. Щоб прилад працював справно, необхідно забезпечити хороший приплив повітря у квартиру та приміщення ванної.


Плюси витяжки у ванну зі зворотним клапаном


Більшість сучасних вентиляторів для ванної кімнати зі зворотним клапаном - це «розумні» системи, які багато в чому перевершують прості звичні вентилятори:
1. Знижує тепловтрати будинку та вирішує проблему «зворотної тяги»
2. Має високу продуктивність і при цьому безшумну роботу;
3. Ефективно бореться із конденсатом, пилом, задухою повітря;
4. Запобігає появі плісняви та сторонніх запахів;
5. Обладнаний датчиками вологості/руху/освітленості і таймером, що настроюються;
6. Завдяки автоматичному управлінню система споживає менше енергії. При необхідності можна вибрати звичний ручний спосіб увімкнення/вимкнення пристрою.
7. Прилад надійно захищений від вологого повітря, а його корпус виконаний з термостійких матеріалів, тому систему можна без страху встановлювати в парках;
8. Доступний настінний та стельовий монтаж, залежно від підготовленого проекту.


Типи витяжних вентиляторів зі зворотним клапаном

 

Моделі витяжок для ванної кімнати зі зворотним клапаном в більшості випадків оснащені:
Осьовим вентилятором - це коліщатко з лопатями або, як це прийнято називати, крильчатка в циліндричному кожусі. Колесо обертається навколо осі, якою воно прикріплене до рухового механізму.
Відцентровим приладом - вентилятором зі специфічною системою, що за конструкцією нагадує равлик. Установка чудово справляється з роботою у вентиляції, де помітні сильні перепади тиску.


Також вентилятори зі зворотним клапаном для ванної розрізняються рядом характеристик, які впливають на вибір системи:
Продуктивність (куб.м повітря на годину): щоб дізнатися, яка витяжка потрібна вам, помножте об'єм приміщення на кратність повітрообміну ванною (значення можна уточнити в СНіП. Для санвузла становить 5-10);
Потужність (ват): так ви зможете розрахувати витрати на живлення витяжки електроенергією;
• Рівень шуму: для ванної важливо вибрати тихий прилад, щоб не привертав зайвої уваги під час відпочинку;
Габарити: підбирайте систему, максимально наближену до розміру підготовленого повітропроводу;
Комплектація: у сучасні вентилятори у ванну із зворотним клапаном встановлюються різноманітні датчики, таймер та міні-комп'ютер для автокерування приладом;
Матеріал, з якого виготовлений корпус та сам зворотний клапан. Від цього залежатимуть умови, в яких можна використовувати пристрій, а також термін його експлуатації;
Дизайн зовнішньої ґрати: підбирайте модель, яка найбільш вдало вписується у ваш інтер'єр.


Найкращі витяжки у ванну зі зворотним клапаном

 

1. Aerauliqa (QD 120 BB) – ефективний вентилятор без складних додаткових складних функцій. Оснащений плівковим зворотним клапаном.
2. Soler&Palau (silent dual 100) - безшумний інтелектуальний вентилятор у ванну із зворотним клапаном. Цей прилад від іспанського виробника ефективно бореться з підвищеною вологістю та запахами у невеликих приміщеннях. Автоматично регулює роботу, відповідно до показань датчиків вологості та руху.
3. Maico (ER-APB 60 H) — обладнаний зворотним та протипожежним клапанами, тому встановлюється для вентиляції із протипожежним захистом. Контролює мікроклімат у кімнаті завдяки датчику вологості.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

28 березня 2024, 15:30

2024 03 28 operПід час пленарного засідання 23-ї сесії депутати підтримали рішення про надання обласному кардіологічному центру дозволу на ремонт операційної на відкритому серці. Проєкт реалізовуватимуть за кошти центру та обласного бюджету.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.