Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Дійові особи

ТОП-книжок сучасних українських письменників, які варто прочитати під час карантину

2020 03 19 knuga

 

Стомилися від негативних новин, паніки й переживань через поширення коронавірусу. Час під час карантину можна провести з користю, прочитавши декілька книжок сучасних українських авторів. Презентуємо вам ТОП-10 книжок на будь-який смак від Оксани Вертипорох, кандидатки філологічних наук, доцентки та викладачки Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького.

1. Ірена Карпа "Добрі новини з Аральського моря"
В основі сюжету пригоди чотирьох героїнь, українок за походженням, які намагаються знайти себе в еміграції. Їхня локація - Париж. Вони - органічні і справжні, а не списані з блогів психоаналітиків. Є також і детективна лінія, і мандрівний топос ("класна екскурсія Парижем").

2. Макс Кідрук "Доки світло не згасне назавжди"
Науково-фантастичний роман, соціальна драма з елементами містики з безкоштовним мобільним додатком! За умови активації якого ми в смартфоні бачимо відео, фото реальних місць, де відбуваються дії роману, читаємо додаткові сюжетні розгалудження. Кідрук тут, як завжди, неперевершений: містика, нейрофізіологія, вправно виписані образи, конфлікт "батьки-діти", психоаналітика.

3. Василь Шкляр "Характерник"
Яскрава історична розповідь про козаків-характерників, про відчайдушного і безстрашного Івана Сірка.

4. Дара Корній "Місяцівна"
Фентезі+горор! Цікаві історії родин, психологія неординарної жінки/дівчини, містика гір і сила природи.

5. Артем Чех "Район "Д"
Про рідні Черкаси завжди цікаво щось почитати. Артем Чех (як написано в одній із рецензій) "припечатав" Черкаси автобіографією. Це урбаністичний роман про наше провінційне містечко другої половини ХХ століття.

6. Марина Гримич "Клавка"
Дія - Спілка письменників України, час - 1947 рік (розгром української літератури, цькування відомих письменників), героїня - секретарка (інтелектуалка і розумниця), сюжет - захопливий, драматичний, зі справжнім любовним трикутником.

7. Марія Матіос "Букова земля"
Пронизливо-психологічна сага про 225 років (вистачить на весь період самоізоляції) п'яти поколінь родин від буковинського хутора до Станиці Луганської 2014 року. Цікавезний роман-панорама на 928 сторінок.

8. Тамара Горіха Зерня "Доця"
Попри сезонну й "вірусну" депресію, пам'ятаймо - війна не закінчується...
Роман про жінку, війну і любов...
Жінку, яка була ТАМ, і яка пережила зсередини ВСЕ...

9. Сергій Жадан "Інтернат"
Чоловіча версія мілітарного роману. Молодий вчитель української мови та літератури, зовсім-не- герой, війна, внутрішні трансформації.

10. Суперова пісня Тіни Кароль і Юлії Саніної "Вільна" (саундтрек до фільму "Віддана") і неймовірний роман Софії Андрухович "Фелікс Австрія" (можна читати і слухати паралельно). Книга про психоаналітику жіночої душі (наші навіяні едиповим комплексом фантазії, потреба у відданості комусь, прагнення духовного і тілесного контакту) + ретельно описаний світ українського містечка на околицях Австро-угорської імперії.

 

Джерело: "Нова Доба"

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.