Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Дійові особи

Психолог дала поради, як людині без пари не впасти у розпач у День Святого Валентина

2020 02 13 koxana1111

 

Завтра День Святого Валентина. У цей час люди без пари схильні до відчаю.
Кореспондент УНН поспілкувався з психологом та керівницею психологічної служби Київського національного університету імені Тараса Шевченка Катериною Бояршиновою та дізнався, як самотній людині не впасти у відчай у День закоханих.
“Найбільш вразливими є, звісно, самотні люди, а також ті, хто нещодавно розірвав стосунки. Люди переживають розрив як певну втрату: для когось він сприймається як втрата кохання, хтось страждає через брак спілкування, а в когось розбилось на друзки не тільки серце, а й сподівання, зруйнувалися плани. І таким чином, вони відчувають певне розчарування, сум; хтось переживає інтенсивно, а хтось — більш легко. Якщо розрив у парі стався напередодні Дня закоханих, то все: сердечка у вітринах магазинів, процес купівлі романтичних подарунків, рожеві ведмедики, — повертають нас до втрати. Знов „прокидаються“ сум і розчарування, які люди відчували, і ще не завершили ці переживання”, — розповідає вона.
Психолог наголосила, що поради діють, якщо людина сама хоче мінімізувати ці страждання.
За її словами, перша порада — це не сидіти вдома.
“По-перше треба зрозуміти, що ти не сам. Якщо я із кимось розірвав стосунки, то хтось у світі теж їх розірвав. Якщо я буду сидіти вдома і сумувати, то нічого не відбудеться. Якщо я кудись піду, де святкують, є шанс, що я зустріну ту, яка теж самотня, і ми зможемо принаймні спробувати провести час разом, і, можливо, зустріч переросте у нові стосунки”, — пояснила психолог.
Друга порада — щось змінити у своєму помешканні.
“Можна почати робити ремонт. Так, ремонт, якою б дивною вам не здалась ця порада. Якщо вам сумно — змініть щось, і можете почати з власної оселі. Коли ми щось змінюємо у себе вдома, до нас приходять думки про оновлення, і це відбувається у нашій свідомості. З’являються свіжі ідеї щодо нових можливостей і перспектив нових зустрічей”, — наголошує вона.
Бояршинова відзначила, що у вирішенні цієї проблеми можуть допомогти й соціальні мережі.
“Варто розумно використовувати потенціал соціальних мереж, зокрема, груп за інтересами. У них можна організувати певну вечірку, яка б була цікава подібним вам. Вона може бути тематична, але певним чином пов’язана із Днем усіх закоханих. Якщо ви настільки сумуєте, що нічого не спадає на думку, не соромтесь звернутись за допомогою до своїх креативних друзів. І ви неодмінно разом згенеруєте цікаву ідею і проведете день із сподіваннями на щось нове”, — розповідає вона.
Окрім того, психолог акцентує увагу на тому, що ці поради підійдуть тим, хто перебуває у стані суму чи відчаю, але не у депресії.
“Депресія — це розлад, серйозна ситуація, стан, коли треба звертатися до фахівців. Сама по собі вона не проходить. Якщо ж людина почувається більш-менш добре, адаптовано, але в неї стався розрив стосунків напередодні, то тоді те, що я запропонувала, справді може їй допомогти”, — зазначає Бояршинова.
Нагадаємо, в Україні понад 1,4 тисячі пар планують одружитися 14 лютого 2020 року, у День святого Валентина.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

28 березня 2024, 14:29

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.