Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Юрій Ткаченко

ткаченко1голова ОДА


Про дорожні ремонти на Черкащині


–Від початку цього року за ініціативи Президента й Уряду запрацював Дорожній фонд. Уперше автошляхова галузь отримала гарантоване державою фінансування. Нині за дороги державного значення відповідає Служба автомобільних доріг області, місцевого значення – ОДА. За комунальні ж автошляхи, тобто в межах міст і сіл, відповідає, як і раніше, місцева влада.
Із Дорожнього фонду на ремонт і утримання доріг загального користування місцевого значення та комунальних доріг на Черкащині передбачено понад 391 млн грн.
Щодо критики, що Черкащина нібито повільно використовує кошти Дорожнього фонду: для мене важлива не статистика, а якість. «Закатати» гроші в ямкові ремонти ми могли й раніше і мали б гарні показники «освоєння», однак сенс? Ямковий ремонт – тимчасовий. І вже за рік, у кращому разі, стало б питання «ремонту відремонтованого». Тому ми визначили перелік доріг для середнього ремонту, враховуючи нагальність потреб (рух «швидких», шкільних автобусів, звернення громадян тощо) і співфінансування з районів.
Кожен об’єкт – це проект, експертиза, торги. Створення відповідного державного підприємства, щоб усе було законно. Це все – час. І це об’єктивні причини, чому дорожні ремонти не почалися, приміром, навесні. Є також суб’єктивні причини: коли райони зволікали із проектними роботами – відповідні висновки зроблені. Так було, приміром, у Смілі, де ми з натиском насилу витребували проекти.
Сьогодні ремонтна кампанія набирає обертів. Уже проведено дорожніх тендерів на 170 млн грн, договорів укладено на 106 млн грн, роботи розпочато по 39 об’єктах.
Як і обіцяв раніше, ми не оминули увагою найскандальніші автошляхи. Ідеться про дорогу через Смілу та Мошни. Зокрема, у Смілі ми відремонтуємо коштом Дорожнього фонду три сумнозвісні вулиці: Уманську, Незалежності та Трипільську. Роботи по перших двох об’єктах уже тривають. З цього тижня стартували також роботи на автодорозі Канів – Чигирин – Кременчук, що в межах Мошен.
Наша ключова вимога до дорожніх ремонтів – якість. За халтуру ми не будемо платити. Якщо робити, то відповідально та з дотриманням усіх стандартів.

scroll back to top

Коментарі  

Олександр
+3 #1 Олександр 25.07.2018, 12:55
Спочатку потрібно зробити так, щоб чиновники не брали відкати, а посадовці з "ГОРИ" не навязували своїх виконавців.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.