Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Вікторія КОБИЛЯЦЬКА

журналістка


Про Тясминську дамбу і не тільки


–У нас на хуторі сталася епохальна подія, яка вкотре переконала мене, що жінки – це сила. Почали ремонтувати дорогу!
Ділянка Чигирин-Стецівська Дамба — це пекло пекельне. Навіть не знаю, як описати те, що тут відбувається останні кілька років. Побудована ще в 60-х роках минулого століття дорога по Тясминській дамбі не витримала, коли по ній почали активно гасати величезні фури на “Нібулон”. Бетонну трасу закрили. А весь транспорт пустили в об'їзд через села. Водії маршруток на Полтаву й Дніпропетровськ — святі люди, які вже навчилися стійко кермувати й майже не матюкаються — хіба коли десь пропустять яму, й усі пасажири перелякано підстрибують, мов зайчики.
Ох, ця Стецівка. Старожили кажуть, що Штепсель і Тарапунька колись назвали цю дорогу “кінцем географії” й нікому не радили сюди їхати. Нині в людей нові кумири. В соцмережах малюють меми про те, як Шварценеггер із Ван Дамом радять добиратися в Стецівку тільки на гелікоптері, бо якщо автівкою, то потім багато грошей доведеться вкласти в ремонт.
І так було б і далі, якби за справу не взялися жінки. Бо ж скоро 1 вересня, дітям із хутора треба їздити до школи, а шкільний автобус по таких ямах не поїде. Он навесні водій відмовився їхати, то довелося проводити акцію протесту. Після цього ями чимось там засипали, і рух сяк-так відновився.
Кілька днів тому до мене прислали гінців. 20 серпня планувалося перекриття дороги на Дамбі. Усі заяви написали, місцеву владу про акцію попередили. Мали зібратися небайдужі й голосисті жінки зі всього села. Просили забезпечити інформаційну підтримку — “бо нам сказали, що тут є кореспондент із Києва”. Я радо погодилася.
Але вже сьогодні розпочався ямковий ремонт! Не те, щоб мені не хотілося йти й писати репортаж із місця події, але дуже тішуся, що все так повернулося.
P.S.А дамба в нас гарнюща, правда ж?

 

2021 08 17 damba

 

Із допису у ФБ

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Районна поліція знайшла неповнолітню Марію Кононенко

29 березня 2024, 09:29

2024 03 29 znaishliПравоохоронці розшукали малолітню Кононенко Марію, яка зникла у Черкасах.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.