Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

ВАЛЕРІЯ БАНДУРКО

Bandyrko

 

голова РДА


Про День Перемоги і смілянських ветеранів Другої вітової війни


–Давно вже відгриміли ті безжалісні бої, та залишилися назавжди рани й сивина…
Доземно вклоняємося нашим ветеранам, учасникам бойових дій. А їх у нашому районі 6 осіб.
Житель села Мала Смілянка Баклан Олександр Михайлович, житель села Самгородок Бабенко Василь Артемович, Краснокутська Марія Семенівна із села Ротмістрівка, Лопатка Дмитро Петрович з Костянтинівки, Пилявський Віктор Гордійович з села Пастирське та Сташенко Григорій Тихонович – житель села Попівка.
Ці поважні ветерани визволяли нашу Батьківщину від фашистських загарбників, частина із них безпосередньо брала участь у боях за Смілянщину, наприклад, Дмитро Лопатко, який нині проживає у Костянтинівці.
Марія Краснокутська із Ротмістрівки також є учасником бойових дій - у роки війни воювала у Першому окремому жіночому стрілковому полку. Маючи 98 років, вона і досі активна, жоден мітинг чи урочистості не обходяться без її участі.

 

2020 05 08 veteran


Із великим задоволенням та особливим трепетом приймає у себе гостей Олександр Баклан із Малосмілянки, адже йому є про що розповісти, є чим поділитися та чому навчити.

 

2020 05 08 veteran1


Спогади про роки війни хоч і важкі, але вони повинні залишатися у серцях нових поколінь, повинні убезпечувати їх від тих помилок, які призвели до важких наслідків у першій половині ХХ століття, переконаний Василь Бабенко із Самгородка.

 

2020 05 08 veteran2


Скуштував чимало горя і Григорій Сташенко із Попівки, якому на початок війни було лише 15 років і якому довелося також боронити Батьківщину від німецько-фашистських загарбників.
А Віктор Пилявський із Пастирського у 1941 році тільки-но зустрів свій 13 день народження, тому добре пам’ятає і обстріли, і бомбардування, і солдат, через яких багатьом сім’ям доводилося жити у підвалах, віддаючи хати загарбникам.

 

2020 05 08 veteran3


Кожному із цих ветеранів на долю випало немало випробувань, але вони не втратили любові до життя, до людей та зберегли віру у світле майбутнє. Захоплює їхня сила духу, любов до життя, оптимізм. Вони наші герої!
З нагоди 9 травня, тим більше в умовах карантину, ми не могли оминути увагою цих дорогих для нас людей.
Тож за сприяння ТОВ «Агро-Рось», засновник якого Анатолій Семинога, ТОВ «Українська елеваторна компанія» із Сердюківки, де директором Дмитро Петроченко, християнської місії «Милосердя та здоров’я, де керівником Іван Вільховий, районного споживчого товариства, де директором Григорій Чепурний, спільно з Іваном Пономаренком, Юрієм Бердником та Галиною Кравченко відвідали учасників бойових дій, вручили їм подяки, квіти та подарунки.

 

2020 05 08 veteran4


Також у селі Костянтинівка поклали квіти до обеліска Слави та вшанували загиблих у роки Другої світової війни хвилиною мовчання.
На жаль, у районі залишилося не так багато учасників бойових дій, але всі вони знаходяться під опікою територіального центру, соціальні робітники якого турботливо надають їм соціальні послуги догляду вдома.
Шановні учасники бойових дій! Прийміть від нас слова найщирішої поваги. Міцного здоров’я вам і вашим рідним! Нехай спогади будуть лише спогадами. А Вам ще довгих і щасливих років життя!

Із допису у ФБ

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

28 березня 2024, 15:30

2024 03 28 operПід час пленарного засідання 23-ї сесії депутати підтримали рішення про надання обласному кардіологічному центру дозволу на ремонт операційної на відкритому серці. Проєкт реалізовуватимуть за кошти центру та обласного бюджету.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.