Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Жителі Ротмістрівки хочуть врятувати районну лікарню №2 (фото, відео)

2019 09 02 zvernenazag

 

Жителі Ротмістрівської ОТГ звернулись з відкритим листом до голови Черкаської ОДА Ігоря Шевченка, начальника управління охорони здоров’я в області, до головного лікаря Смілянської ЦРЛ Зої Зирянової та голови Ротмістрівської ОТГ Володимира Ховайби з вимогою зберегти підрозділ районної лікарні №2 – Ротмістрівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, лабораторію та рентген-кабінет.
«…Від колись могутньої лікарні залишилось зовсім небагато – інфекційне відділення перенесено на базу Смілянської міської лікарні, терапевтичне відділення переоформлене в паліативне і згодом закрите. Районне неврологічне відділення, яке знаходилось на базі Ротмістрівської лікарні в прекрасних матеріально-технічних умовах, теж переведене в Смілянську ЦРЛ. Із структурного підрозділу районної лікарні №2 залишилась клінічна лабораторія та рентген...» - йдеться у зверненні. Зважаючи на економічну кризу, люди переживають, що й те, що є закриють і розвалять. До того ж Ротмістрівка знаходиться досить далеко від Сміли, місцевим жителям набагато зручніше обслуговуватись у медиків у себе на місці, ніж їхати за 20 км у центр.
Люди нагадують владі, що лікарня у свій час була збудована за кошти колгоспу «Україна», і більшість працівників колгоспу ще живі, їм небайдужа доля лікарні. Всім цікаво: яка буде доля лікарні і в що її реорганізують у найближчі роки?

 

2019 09 02 zvernena

 

2019 09 02 zvernena1

 

2019 09 02 zvernena2


Голова Ротмістрівської ОТГ Володимир Ховайба виступає за те, щоб зберегти лікарню. Краще відмовитись від субвенцій і витрачання коштів з ОТГ на районну лікарню, щоб фінансувати і розвивати власний місцевий медичний заклад.
Проте через бюрократичну тяганину і різні перепони йому не дають це зробити.
Головний лікар Смілянської центральної районної лікарні імені С.Бобринської Зоя Зирянова повідомляє, що Ротмістрівської лікарні не існує, є лише приміщення. Сама лікарня була ліквідована ще у 2011 році рішенням сесії Смілянської районної ради. Замість того створено відділення Смілянської ЦРЛ №2. Приміщення велике, достойне. На утримання там 30 ліжок витрачалося 4 мільйони з районного бюджету. Це не економно. Щоб відкрити у Ротмістрівці повноцінну лікарню потрібна економічна і професійна складова. Треба отримати ліцензію, кадри, фінансування, матеріальна база. Якщо це все буде, якщо ОТГ бажає мати лікарню - нехай виділяють гроші і створюють.
Про це Зоя Зирянова сказала під час робочої наради за участі першого заступника голови облдержадміністрації Тараса Висоцького.
Відео цього виступу можна подивитись на каналі Сміла.ua.

 


Від представників обласної влади відповіді поки що не надходило. Доля чудової лікарні, яка дуже необхідна громаді, поки що знаходиться у невизначеному стані.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Пройшовши пекло війни і після поранення продовжує працювати у лісовій галузі

18 березня 2024, 16:34

2024 03 18 lisnІсторію Сергія Петренка, демобілізованого воїна, розповіли у Спілці воїнів-лісівників України.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.