Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Цікаво

Фіктивна фірма, головою якої є молода художниця з Черкас, принесла структурам Ігоря Коломойського 370 млн грн

Фіктивна фірма, головою якої є молода художниця з Черкас, принесла структурам Ігоря Коломойського 370 млн грн

 

 

Це Настя Єрмолович, молода художниця з Черкас, дочка батьків-бізнесменів. Її використали як голову фіктивної фірми, що на рівному місці принесла структурам Ігоря Коломойського 370 млн грн лише за два місяці 2021 року.
Про це пише «Новинарня», посилаючись на розслідування Bihus.info.
Номінальна фірма-прокладка ТОВ “Укрвуглезбагачення груп”, зареєстрована на близьких до олігарха Ігоря Коломойського осіб, завдяки перепродажу вугілля із державних шахт державному ПАТ “Центренерго” лише за два місяці 2021 року заробила щонайменше 120 млн грн, а ще 250 млн – заборгувала шахтам.
Журналісти назвали ці суми “дембельським акордом” та “останньою (?) великою схемою” Коломойського, після того як держава усунула його менеджмент із “Центренерго”.
Формальною главою фірми-прокладки є 27-річна художниця Настя Єрмолович – дочка бізнесменів, які очолюють фірми, афілійовані зі структурами Коломойського.
Приводом для розслідування стало повідомлення пресслужби “Центренерго” від 17 березня про те, що державні шахти на початку 2021 року не відвантажували вугілля на підприємство за прямими договорами. Натомість вугілля постачалося через ТОВ “Укрвуглезбагачення груп”, попри дію наказу Міністерства енергетики, який забороняє постачання вугілля через приватних посередників без передоплати.
Таке повідомлення з’явилося за підсумками зустрічі з представниками профспілок державних шахт, які проводили в Києві акцію протесту. Борг перед гірниками утворився саме через дії менеджменту Коломойського: 90 млн грн – тільки перед шахтарями “Львіввугілля”, 250 млн грн – загалом перед держшахтами.
За інформацією Bihus.іnfo, у січні-лютому “Укрвуглезабезпечення груп” продала “Центренерго” близько 400 тисяч тонн вугілля. Це вугілля “фейкова” фірма купувала у шахт в середньому за 1200 грн/т, а перепродувала “Центренерго” приблизно по 1640 грн/т.
З урахуванням витрат на збагачення вугілля, заробіток фірми за два місяці мав скласти як мінімум 120 мільйонів гривень. А з урахуванням несплати гірникам ще 250 мільйонів грн “заробіток” “Укрвуглезабезпечення груп” міг сягнути 370 мільйонів гривень”.
ТОВ “Укрвуглезабезпечення груп” має юридичну адресу в салоні краси “Зефірка” в Дарницькому районі Києва. Власниця фірми, черкащанка Анастасія Єрмолович продає свої картини у соцмережах і раніше не займалася не лише вугільним, а й жодним іншим бізнесом
Натомість її мати Олена Єрмолович керує компанією “Фабрика технічних паперів”, серед власників якої (через “Київську фабрику технічних паперів”) – прямі партнери Ігоря Коломойського Олексій Буйніс та Євген Кричевський. Вони з Коломойським, Боголюбовим, Палицею-молодшим та Кіперманом-старшим є партнерами в заводі “Нафтохімік Прикарпаття” та “збройному” проекті з виробництва снарядів – компанії “Рокіт-М”.
Батько, Сергій Єрмолович, раніше працював на “Київській фабриці технічних паперів”, а нині значиться власником і керівником компанії “Кей стоун”. Контактний номер цієї компанії в держреєстрі використовується ще низкою фірм з орбіти Кіперманів.
Зв’язатись та отримати коментар від Насті журналістам не вдалося. “Натомість батько Анастасії не здивувався питанню про Коломойського, уточнив у журналістів, чи має він це коментувати, і поклав слухавку”, – переказують розслідувачі.
За підрахунками Bihus.info, схеми лояльного до Коломойського менеджменту “Центренерго” принесли олігархові загалом понад 3,5 мільярда гривень. Зокрема близько 1,5 млрд грн – з електроенергії та 500 мільйонів – із постачання газу.
“Найіронічніше – ця історія мала всі шанси не потрапити в ЗМІ. Якби шахтарі не приїхали в Київ. Якби фірма-прокладка з ними розрахувалась. Якби обмежилася лише маржею у 120 мільйонів. Якби не жадібність Ігоря з Дніпра…” – пише в ФБ журналістка-розслідувачка Аліса Юрченко.

 

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.