Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Цікаво

У липні відбудеться кілька важливих і цікавих змін

2020 07 04 zminu

 

У липні зросте прожитковий мінімум і мінімальна пенсія, подорожчає доставка газу, збільшаться штрафи за водіння автомобіля в нетверезому стані. Відновляться польоти на курорти в Туреччину та Єгипет.
Із 1 числа липня в Національній поліції досудове розслідування кримінальних проступків ведуть дізнавачі. Працюють зі справами, пов'язаними із шахрайством, заподіянням легких тілесних ушкоджень, крадіжками, незаконним поводженням із наркотиками без мети збуту. Раніше такі справи вели слідчі.
Нововведення розвантажить слідчих і дасть їм змогу сконцентруватися на серйозніших злочинах. Однак ризики є, бо для поліцейських ініціатива незвична і вони не зовсім готові. Не слід виключати ймовірність зловживань та ігнорування. Можуть бути випадки, коли на гальмах спускаються важчі злочини.
З 1 липня на 91 грн зріс прожитковий мінімум на одну особу — до 2118 грн. Для працездатних становить 2197 грн. Для людей, які втратили можливість заробляти — 1712 грн, замість 1638 грн.
Одиноким батькам, які виховують дітей до 6 років, відтепер платитимуть по 1859 грн щомісяця — на 80 грн більше, ніж раніше. На виховання неповнолітніх від 6 до 18 років нараховуватимуть на 100 грн більше — 2318 грн.
Зросте допомога на дітей, над якими встановлена опіка чи піклування. На виховання неповнолітніх до 6 років платитимуть по 4647,5 грн. Від 6 до 18 років — 5795 грн.
Мінімальна пенсія збільшиться із 1638 грн до 1712 грн.
Із 1 липня в деяких областях зросли тарифи на доставку газу. На 22% більше платитимуть користувачі "Мелітопольгазу", на 21% — "Одесагазу", на 17% — "Уманьгазу". У компаніях "Гадячгаз" і "Запоріжгаз" тариф підняли на 16 і 15 процентів відповідно.
Українці отримали право самостійно обирати постачальника блакитного палива.
Штрафи за водіння машини в нетверезому стані зросли із 1 липня. Замість 10,2 тис. грн відтепер становлять від 17–34 тис. грн. За повторне порушення стягуватимуть 51 тис. грн і позбавлятимуть прав на термін від двох до трьох років.
Шофер отримає судимість, яку внесуть до електронної бази Національної поліції. Запис про кримінальне порушення додаватимуть у довідки, які водій у подальшому замовлятиме в правоохоронних органах.
Кримінальна відповідальність настане і за керування автомобілем під наркотиками чи лікарськими препаратами, що знижують увагу чи швидкість реакції. Шофера можуть визнати винним, якщо відмовиться проходити огляд на сп'яніння або дозволить нетверезій людині керувати своєю машиною.
Процедура зміни виборчої адреси стартувала 1 липня. Дозволяє не за місцем прописки проголосувати на місцевих виборах восени.
Потрібно до 9 вересня прийти до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем фактичного проживання із паспортом та одним із документів, що підтверджує право на мешкання за новою адресою — договором оренди житла, угодою про здійснення нагляду за людиною, яка там зареєстрована, посвідченням внутрішньо переміщеної особи, свідоцтвом про шлюб із господарем оселі. Підприємці мають надати документи, що підтверджують їхню діяльність не за місцем прописки.
У Держреєстрі слід написати заяву про зміну місця голосування. Упродовж 15 днів рішення мають прийняти. Про нього заявника повідомлять у відділенні або поштою на звичайну чи електронну адресу. Після цього слід перевірити себе у списку виборців. Оновлена інформація має бути в особистому кабінеті на сайті ДРВ. Там потрібно додатково увести персональні дані та код, що прийде на електронну пошту. Буде вказана адреса нової дільниці для голосування.
У липні відновлються польоти на курорти в Туреччину та Єгипет.

 

Джерело: Gazeta.ua

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Злочини, вчинені військовими рф під час повномасштабного вторгнення в Україну

19 березня 2024, 11:24

2024 03 19 zlochinЗ початку повномасштабного вторгнення росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 111 081 кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил російської федерації та їхніми пособниками.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.