Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Цікаво

Сергій Рудик

Ryduk

 

народний депутат України


Про забруднення річки Тясмин і скиди від КП «ВодГео»


–Поки «слуги» гарячково і безуспішно намагалися зібрати голоси для проведення сьогодні позачергового засідання (ну, ніяк, бідосі, не можуть почекати до завтра), вирішив не втрачати час і зустрівся з Головою Державної екологічної інспекції
Андрієм Мальованим по проблемних питаннях екології округу.
А їх назбиралося стільки за останній час, хоч греблю гати. І кожна вимагає термінового втручання, адже недотримання екологічних норм несе загрозу не лише природному середовищу, а й здоров’ю і життю мешканців округу.


1. Забруднення річки Тясмин.
До мене звернулися заступник голови Червонослобідської сільської ради Володимир Вітряк та голова Степанківської сільської ради
Ігор Чекаленко з проханням вжити заходів щодо незадовільного екологічного стану річки, перевищення граничних норм скиду азоту амонійного більш ніж у 30 разів, замору риби та жахливого смороду. Місцеві знають, що основним забруднювачем річки, яка забезпечує водою всю територію мого округу є смілянське КП «ВодГео». Хочу нагадати, що два роки тому, після мого втручання Черкаська обласна екоінспекція після проведеної перевірки визначила, що своїми скидами в Тясмин «ВодГео» завдало збитків державі на суму понад 538 тисяч гривень. Проте, як бачимо, це їх нічому не навчило, комунальники проігнорували накладені на них штрафні санкції і вже станом на 2020 рік завдані ними збитки за попередньою оцінкою перевищують 6,5 млн.грн.
У мене виникає питання: хто буде платити за цей «банкет»? Звідки будуть витягуватися кошти на покриття завданої шкоди? Знову з кишені смілян, які, як і інші мешканці округу, потерпають від незадовільного стану річки?
Реагуючи на звернення виборців, спільно з Держекоінспекцією ініціюємо повторний розгляд питання щодо подальшої діяльності КП «ВодГео» на засіданні обласної комісії ТЕБ та НС. Ніхто не має права, користуючись безнаказаністю, знищувати основну водну артерію, яка живить всі три райони округу.

 

2020 07 03 ekologia


2. Кам’янський район.
Наступним важливим питанням для вирішення було колективне звернення мешканців села Косарі Кам’янського району, які просять перевірити законність роботи на їх території асфальтно-бетонного заводу ТОВ «Інтербудтехсервіс», яке своїми викидами забруднює навколишнє середовище і створює нестерпні умови для жителів села. Попередні перевірки цього підприємства показали, що завод працює з порушенням всіх дозвільних документів, незважаючи на терміни дозволів на викиди в атмосферу, які закінчилися ще в 2017 році. Так само з їх боку є цілий ряд порушень щодо неузаконення земельної ділянки, не розроблена технічна документація та багато іншого. І оскільки реальним власником підприємства є відома посадова особа – вони сподіваються, що це їм все минеться. Але, запевняю кожного, що всі порушники будуть покарані.
3. Сміла і тарифи на воду.
Ще одне болюче питання – питна вода і її вартість для жителів Сміли від того ж таки, добре нам відомого забруднювача Тясмина КП «ВодГео». Зараз в місті ведеться активне обговорення, ініційоване владою, щодо підняття тарифів на воду, які і так є достатньо високими. Проаналізувавши запропоновані комунальниками тарифи, прийняли рішення щодо проведення додаткових обрахувань, щоб в тариф для жителів Сміли не закладалися штрафи та збитки за недобросовісну діяльність і знищення екології від «ВодГео».
Сподіваюся, що сьогоднішня зустріч з головою ДЕІ була успішною і ті проблеми, які ми з ним обговорили, в дуже швидкому часі будуть предметом ретельної перевірки.
Детально обговорили, як рухатися по кожній проблемі, вирішили провести спільну екологічну інспекцію, яка обстежить та перевірить всі зафіксовані факти порушень, щоби від хамства і безнаказаності не страждали жителі Черкащини.

 

Із допису у ФБ

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Пройшовши пекло війни і після поранення продовжує працювати у лісовій галузі

18 березня 2024, 16:34

2024 03 18 lisnІсторію Сергія Петренка, демобілізованого воїна, розповіли у Спілці воїнів-лісівників України.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.