Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Економіка

Як українці в Єгипті зимують

 

Четвертий день, як ми живемо у форматі того самого дауншифтингу про який так багато говорять. І так триватиме кілька наступних місяців, аж поки в Україні не зацвітуть вишні.
Ми приїхали зимувати в африканську країну, де абсолютно інша культура, інший світ і поселились в його серцевині.
Це не той Єгипет, який ви знаєте - тут немає великих готелів з аквапарками, супер-сервісу та олінклюзів. Ми орендували помешкання в районі, де живуть єгиптяни, бедуїни, жінки носять паранджі та пильнують за босоногими малими. По обіді усюди чути спів з мечеті, значить точно моляться.
За нашим парканом ходять кози, барани, їдять не ясно шо, довкола ні травинки. Паркан високий. Мабуть, це навмисне, аби не бачити того бруду та бідноти, а ззовні хай краще не заглядають на подвір'я багатого чоловіка, який їздить часом у Швейцарію і здає на той час свою віллу. В ній 2 спальні і одна кімната відпочинкова з двома низькими диванчиками і телевізором та кухня. Є ще одна кімната, але вона закрита. Тому наш малий син Матвій вночі боїться, його підліткова фантазія так і вимальовує гору маринованих зомбі за дверима.
Помешкання просторе та прохолодне, є кондиціонери. А найбільше мене тішить дворик з деревами: евкаліпт, олива, гранат, кероб. Отак ляжу собі на тапчані в тіньку від тих дерев і дивлюсь на небо, а пташки милують слух своїм цвіріньканням, їхня годівничка поруч під дашком. Ну, блаженство ж! Чи ввечері ми тут з чоловіком вже засмакували посиденьки при свічках. Добре, що діти засинають на раз-два. Навіть старший заледве дотягує до 22, такі втомлені за весь день.

 

2020 11 25 dvir1


Будинки тут мають інші дахи, ніж в нас - плоскі, ідеальні для ранкової йоги чи нічних спостережень за зірками. Підлога в будинку вся кахельна, меблі - дерев'яні, їх роблять місцеві. Схоже, якістю особливо не паряться, бо дверцятка через раз на бік похилені.
Якраз біля однієї столярні ми проходимо щодня дорогою до моря. Майстер, мабуть, уже має трохи літ, бо трохи беззубий і виглядає, як побабчине яблуко, але все одно продовжує працювати просто неба та кожного разу нам усміхатися. "Хельоу" - вітається. Як і всі інші, з ким на довше зустрінешся поглядом. А дітлашня ще часом може підбігти і радісно торкнутися тебе: такого світлошкірого, взутого та ситого.
До моря нам трохи треба йти, хвилин 15. То зле. Бо минулого разу жили мало не на березі. Але іншого житла, яке б нам підійшло, не встигли знайти - цього року туристів особливо багато, оскільні інші популярні для зимівлі локації закриті, а Єгипет пускає до себе.

 

2020 11 25 dvir2


Країна перебуває в зеленій зоні, ніяким карантином тут навіть не пахне. Маски одягають хіба, щоб дивитися під водою на рибок.
Сьогодні температура +26. Вода десь +25. Зараз я сховалася в кімнаті, щоб написати цей пост, а опублікую його десь за годину, коли Костя нарешті купить сім-картку, а це процедура не проста, оформляється такий собі контракт з паспортними даними. Тоді у нас з'явиться інтернет. Бо у віллі з ним тут поки туго, "томоров" чуємо від часу приїзду. Вчора нарешті привезли нам роутер, але чомусь не вдалось підключити. А сьогодні зранку мали прийти з компанії встановити і ось обід - нікого нема.
Багато приїжджих працюють по кафешках, де трошки краще. А ті, кому конче треба швидкісний інтернет, ставлять це найпершою вимогою, коли шукають житло.
До слова, ось групи у ФБ, де можна знайти собі помешкання: Барахолка в Дахабе, Дахаб Информ Барахолка. 

 


За своє ми платимо 460$ в місяць. Це дуже хороша ціна.
Більше про ціни та загалом про бюджет на таке життя напишу наступного разу. Цікаво? Розказувати вам настільки все детально про тутешнє життя та наші мандри чи просто гарні фото показувати?

 

Ольга Бартиш, журналістка, художниця зі Львова

 

Із допису у ФБ

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

28 березня 2024, 14:29

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.