Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Економіка

Ірина Бобошко

Бобошконачальник відділу культури виконавчого комітету Смілянської міської ради


Про новорічну ялинку та суми бюджетних коштів


- Спершу хочу сказати, що за всі роки, скільки існує відділ культури, наші працівники ніколи не займались придбанням і облаштуванням міської ялинки. Основне завдання відділу культури – підготувати новорічні заходи, святковий концерт чи виставу, організувати урочисте відкриття ялинки… Ще можемо допомогти з оформленням новорічних декорацій та прикрашання ялинки.

Щодо виготовлення каркасу, визначення розміру та місця встановлення ялинки – ми не є фахівцями. На цьому краще розуміється управління ЖКГ, вони, до речі, постійно і виконували цю роботу.

Питанням ялинки відділ культури почав займатися ще з літа. Шукали і телефонували у всі організації, які займаються виготовленням штучних ялинок. Радилися з колегами з департаменту культури м. Київ.

З’ясувалося, що ціни на штучні ялинки майже скрізь однакові. Сам каркас коштує близько 250 тис. грн. Ще стільки ж – гілки і прикраси. Загалом 12-ти метрова штучна ялинка мала б обійтися міському бюджету у суму близько 500 тис. грн.

Я довела до керівників міста цю інформацію і внесла пропозицію не встановлювати штучну ялинку, тому що це дуже дорого, люди нас не зрозуміють, така ялинка – не на часі.
Почали розглядати інші варіанти. Стали шукати живу ялинку із вибракуваних або тих, які дозволяють зрізати власники приватних садиб. Перебрали і передивились багато дерев. Найкрасивішою була ялинка, яку запропонувала жителька, що мешкає по вул.Горького. Та лісова красуня виявилась такою гарною, що її стало шкода зрізати. Виникла ідея – пересадити ялинку.

Така практика є в м.Біла Церква, у сусідній Кам’янці, де за відповідною технологією були пересаджені живі ялинки. Вартість пересадки, перевезення і догляд за деревом відповідною організацією протягом двох років коштує 36 тис.грн. Потрібно було лише вирішити, куди саме пересадити ялинку і питання встановлення новорічної лісової красуні було б вирішено на багато наступних років. Для прикладу, вирізка та доставка з військової частини (по вул. Ротондівська) ялинки у минулому році коштувала місту 20 тис.грн.
Але поки в соцмережі жваво обговорювалося питання встановлення новорічного дерева та витрати на його прикрашання, власниця даної ялинки передумала…

Тому наразі КП «Комунальник» разом із екологічною інспекцією шукають інші варіанти ялинки, яка прикрасить центральну площу міста цього року. А відділ культури зробить усе, щоб новорічне свято відбулось якнайкраще та принесло нашим дітям і дорослим радість.

scroll back to top

Коментарі  

Виборець
+1 #1 Виборець 09.12.2017, 18:47
Купіть один раз штучну ялинку і прикрашайте її багато років. До речі, де поділася штучна ялинка, яку для міста придбав ще колишній мер Андрій Колесник?
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.