Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Економіка

Олег Григор

Григорректор Черкаського державного технологічного університету


Про важливі особливості вступної кампанії-2017


Цьогоріч для абітурієнтів, до конкурсного балу, було запроваджено нові коефіцієнти, що підвищують шанси на вступ, зокрема, для випускників сільських шкіл. Зокрема, для вступників вводяться такі коефіцієнти: регіональний (він становить 1,02 для Черкаської області), галузевий (1,03 - для вступників, які подають заяви із першим пріоритетом на інженерно-технічні та природничо-математичні спеціальності) та сільський (для випускників сільських шкіл - він складає 1,02). Таким чином, у випускників сільських шкіл зростають шанси на вступ до вишу, та й самі регіональні виші завдяки таким змінам, отримують стимул для розвитку.
Цьогорічна вступна кампанія зазнала мінімум змін. Серед найсуттєвіших - це зменшення кількості заяв абітурієнта - до 9 на 4 спеціальності на місця державного та регіонального замовлення. Таким чином абітурієнтів прагнули зосередити на обраних ними напрямках і стимулювати до відповідального вибору: минулорічна вступна кампанія переконливо довела надмірність дозволеної до вступу кількості заяв. Дуже багато вступників, які отримали бюджетні місця за 10-15 пріоритетами, ними не скористалися і віддали перевагу навчанню за контрактом у більш пріоритетних для них вишах.
Цього року більшість бюджетних місць так само отримають виші, які оберуть абітурієнти із високими балами ЗНО – таким чином, як і у 2016-му, бюджетні місця «мандруватимуть» за абітурієнтами.
Важлива відмінність нинішньої вступної кампанії – у тому, що вступати цьогоріч можливо як на підставі сертифікатів ЗНО цього року, так і минулого. Під час вступу у 2016-му минулорічні сертифікати подавати було не можна. Обов'язковим предметом залишається українська мова і література, другим обов'язковим є історія України, математика або біологія (залежно від спеціальності), третій предмет визначається вишем, до якого подає документи абітурієнт. Визначати мінімальний бал для зарахування так само будуть самі виші.
Цьогорічна вступна кампанія розпочнеться 12 липня, прийом документів триватиме до 20 липня (для тих, хто вступає на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів) та до 26 липня (для тих, які вступають тільки на основі сертифікатів ЗНО).

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.