Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Економіка

Олексій Давиденко

Давиденко1депутат обласної ради

 

Нова мінімалка: прихований зашморг*


Нова мінімалка продовжує стрімко заганяти малий і середній бізнес у глухий кут. Тільки за офіційними показниками, за останні 2 тижні в Україні закрились 128 тис. підприємств, у тому числі- близько 200 на Смілянщині.
Самоліквідовуються не тільки ті підприємства, яких держава «попросила» сплачувати соціальний збір за фактом реєстрації, незалежно від отриманого доходу, а й активні підприємства.
У першу чергу, закриваються низькорентабельні підприємці. Дехто з таких, що задіяні у малому бізнесі, бідкаються, що їх чисті доходи є незначними, а подекуди знаходяться на межі виживання. Цьому сприяли такі фактори як: різке зниження купівельної спроможності громадян, збільшення податкового навантаження, витрат по комунальних тарифах та зростання затрат на персонал тощо. Тому будь-яка, навіть, незначна негативна дія проти їх діяльності примусить декого припинити власну справу.
Тепер люди, які утримували себе, свою сім’ю, найманих працівників і їх сім’ї поповнять лави безробітних або ж змушені будуть їхати підіймати економіку чи то Польщі, чи то інших країн.
Звісно, не всі поїдуть на заробітки, а хто лишиться, будуть змушені йти на крайні міри. Оскільки витрати не можуть перевищувати доходи, то доведеться звільнити усіх найманих робітників і вести бізнес самому, або ж трансформувати декілька робочих місць в одне. У такому разі одному робітникові доведеться виконувати роботу, як то кажуть, «за себя и за того товарища», але за одну зарплату. Йтимуть, безперечно, і на інші кроки задля збереження бізнесу. Наприклад, податки платити «по-новому», а от зарплати «по-старому». Дехто з працівників погодиться навіть і на такі умови, адже залишитись без засобів до існування- це значно гірше, ніж отримувати хоча б щось.
Чи це є вихід із ситуації? Це вже питання... Реформатори потурбувались і про це. Якщо, до прикладу, комусь прийде у голову піти у «тінь»- не вийде. Адже добре відомо, що уже запроваджено систему штрафів (покарання) на суму 100 мінімальних зарплат за недопуск держінспектора до перевірки на підприємство та 96 тис.грн. за кожного виявленого робітника, що оформлений на неповний робочий день, хоча фактично працює повний.
Один такий штраф- і ви банкрут.
Якось урядовці обмовилися, що це людиноцентриська реформа, єдиною метою якої є покращення добробуту працівників і зниження рівень тіньових зарплат. Це для нас не новина, оскільки можновладці не вперше озвучували наміри щодо легалізації зарплат для збільшення надходжень у державу від єдиного соціального внеску і податку на доходи фізичних осіб. Іншими словами, це банальний спосіб наповнити держскарбницю. Водночас уряд забув врахувати вплив нової «мінімалки» на бізнес, безробіття та ціноутворення. Таке враження, що за право українців працювати чесно і незалежно, у них відбирають право на гідне існування.

 

* Редакція інтернет-видання Cміла.UA може не поділяти думку авторів, але є об'єктивним майданчиком для висловлення власного бачення актуальних подій життя Смілянщини

scroll back to top

Коментарі  

Михайло
0 #2 Михайло 15.02.2017, 13:34
Тобто зашморгом для робітника не є працювати на 1500 чи 2000 гривень заробітної плати?
Цитата
олег
+3 #1 олег 09.02.2017, 10:09
Зашморг накинули, притому на всих, а затягувать починають з найбідніших, але черга дійде до всих.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

28 березня 2024, 11:31

2024 03 28 rayonЗавдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.