Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

завідувач серцево-судинної хірургії Черкаського обласного кардіоцентру

 

Про першу трансплантацію серця на Черкащині


- У Черкаському обласному кардіологічному центрі уперше здійснили трансплантацію серця. Нове серце отримав 59-річний черкащанин. Оперували його наші кардіохірурги у співпраці з Національним інститутом серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова. Нині пацієнт почувається добре, отримує необхідну лікарську й медикаментозну підтримку. Донором став померлий місцевий житель. Дозвіл на мультиорганний забір надали його родичі для порятунку життя тих, хто цього потребує.
Реципієнта для проведення операції знайдено через Єдину державну інформаційну систему трансплантації. Система запропонувала 59-річного пацієнта. У нього була виражена серцева недостатність. Серце майже не виконувало свою функцію. Класичні методи кардіологічної та кардіохірургічної допомоги були неефективні. Далі проведений тест на сумісність показав, що операція можлива.
На Черкащині діють три заклади, які можуть проводити операції із трансплантації органів. Це – Черкаська обласна лікарня, Черкаський обласний кардіологічний центр і Черкаський обласний онкологічний диспансер.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі