Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

лікар


Про харчування та дієти для схуднення


–Як обіцяла - трохи про харчування та дієти, зокрема. Узагальнююче.
Дієта, по суті, це медичний термін, і вона застосовуються тоді, коли людина за станом здоров'я, частіше всього тимчасово, рідко - постійно, вимагає обмеження тих або інших харчових речовин чи інгредієнтів. Тому й існували столи - №1, №5, №7 при хворобах шлунка, печінки, нирок.
А ось дієти для схуднення – це як задорого почати менше жерти.
Я нічого не маю проти того, коли людина приєднується до дієти, особливо за гроші, бо це хоч якось її організовує і вчить контролювати себе.
Головне, запамʼятайте дві речі: не кожному підходить люба дієта просто тому, що консультувала підруга або тренер. На деяких дієтах ви можете непогано посадити печінку чи нирки.
Тож завжди консультуйтеся з лікарем. З нормальним.
А ще краще - не ставте над собою експерименти. Найбільш перевірена віками дієта: "Жерти на пів відра менше".
І друге. Наш організм патологічно не любить насильства над собою. Психологічного зокрема. Як тільки ви у нього щось забираєте, особливо, якщо ще їжа, він вам помститься. Пізніше. Чим завгодно: психологічним станом, загостренням хронічних хвороб, + 50 кг після досягнення бажаного результату та ослаблення контролю.
Тож не слід ставити собі жорсткі умови та різкі обмеження. Заспокойте організм, що ви не збираєтеся відбирати у нього той шматок шоколаду, який він у вас постійно просить, а просто дайте йому шматок трохи менший. Так само і з усім іншим. Не ідіть на рекорди досягнення невідповідних результатів, тому що організм і мозок, зокрема, перетворить ваше життя на пекло.
Запам'ятати ще раз: насильство над організмом проти його волі ніколи не принесе жодного результату. Тож усе треба робити із задоволенням. Задоволення від роботи, задоволення від фізичної активності, задоволення від стосунків.
Всі абсолютно дієти побудовані на тому, що дають організмові менше калорій, які він хоче. Ніяких біологічних ритмів по розщепленню жиру не існує. Це міф, придуманний неправильними тренерами по харчуванню, які не знають фізіології. Вам теж не обов’язково знати, достатньо лише знати фізику для шостого класу, зокрема "Закон збереження енергії та речовин". Він існує і ніякими дієтами його не порушити. Скільки поступило калорій – скільки й повинно бути спалено.
Просто більше рухайтеся. І це теж фізика.
І забудьте ось це "не можна на ніч". Це такий варіант радянського інтервального харчування, який каже, що наші органи травлення вночі "відпочивають". Так ось –вам брешуть. Прекрасно все вночі працює. І не існує ніяких "глікемічних вікон". Це дурниці, навіть якщо під ними намагаються підвести науку. Є одна наука - фізіологія, і з нею сперечатися марно.
Запамʼятайте, ви - індивідуальність, вам не підходять загальні рекомендації "для всіх". І це правда.
Тож забудьте маячню, яку вам намагаються постійно нав'язувати всі сторони.
І насамкінець, не існує в природі ніяких речовин, "спалюючих жир". Крім адреналіну. А найкращий засіб для спалювання адреналіну - рух.
Коло замкнулося.
Коли весь "бодіпозитив" закінчується, коли ви не можете без задишки піднятися на п'ятий поверх, зав'яжіть себе шнурками і подумайте про свої "важкі місця".
Бажаю здоровʼя!

 

Із допису у ФБ

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі