Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Ryduk

 

народний депутат України


Про проект реконструкції очисних споруд КП "ВодГео"


У прямому ефірі на Прямому незлим тихим словом згадав місцеве самоврядування в центровому місті 198-го виборчого округу- Смілі, де вже 5 місяців не знайдуть порозуміння між собою міський голова та депутатський корпус.
25 спроб провести сесію міської ради, щоби виділити місцевим лікарям заробітну плату, завершуються нічим.
Через це не вирішуються не лише проблеми медичної галузі, що дуже актуально в нинішній непростий короновірусний час, а й інші злободенні питання. А таких накопичилося немало. Це і забезпечення людей безкоштовними медикаментами, і підготовка дитячих закладів до роботи в умовах пандемії, і підготовка до опалювального періоду, і багато багато іншого.
Одним з таких дуже проблемних питань була і залишається робота Смілянського КП "ВодГео", через неефективну роботу якого рівень забруднення води в річці Тясмин, просто зашкалює.
Що тільки не робили за останні роки керівники міста і водоканалу, щоби зрушити ситуацію з мертвої точки. Але факт залишається фактом: станом на сьогодні Сміла чи не єдине місто обласного значення Черкаської області, яке навіть немає проекту реконструкції очисних споруд, я вже не кажу про власне саму їх реконструкцію.
Аби допомогти міському комунальному підприємству налагодити нормальну роботу своїх очисних споруд, депутат Черкаської обласної ради від Сміли, а за сумісництвом- моя помічниця, Валентина Далібожак «вибила» з обласного бюджету на виготовлення цього самого проекту понад мільйон гривень. Та от нова незадача– в ОДА не передбачили в проекті виконання інженерно-геологічних вишукувань та проведення інженерно-геодезичних робіт із розроблення топогеодезичної основи. А без них будь-яке проектування є неможливим!
Смілянське КП «ВодГео» в такому фінансовому стані, що не може самостійно оплатити ці роботи. Це факт. Хоча тариф на водопостачання і водовідведення у Смілі один з найвищих в Україні. Та й сума, яка необхідна для виконання цієї роботи, зі слів міського голови немаленька- 360 тис. грн, які з його ж слів можна було б виділити з того ж міського бюджету. Але сесії, як я вже сказав, не проводяться з квітня місяця, а отже розраховувати на це наразі немає жодного сенсу.
Тоді я вирішив, що допоможу місту і оплачу ці види робіт з власної кишені. Було підібрано кваліфікованих виконавців робіт, які, за дивним збігом обставин, маючи на руках всі необхідні ліцензії і сертифікати, виявились значно скромнішими в оцінці вартості своєї роботи, ніж ті, що пропонувались міською владою. Але це тема окремої історії.
З огляду на це, я висунув одну- єдину вимогу: для проведення геодезичних та геологічних робіт та оплати їх власними коштами, необхідно підписати трьохсторонню угоду між замовником - в нашому випадку це департамент капбудівництва ОДА, виконавцем робіт та мною, як меценатом.
З моменту моєї останньої розмови з цього приводу з нині вже екс-головою ОДА Романом Боднарем вже пройшло більше місяця, керівництвом департаменту- майже два. Аж поки сьогодні, а точніше щойно, департамент капбудівництва на нараді в обласній адміністрації не дав «зелене» світло цій тристоронній угоді.
Наразі дякую новопризначеному голові ОДА Сергію Сергійчуку за розуміння ситуації, новопризначеному керівнику КП «ВодГео» Олегу Черненку за експертну підтримку і, звичайно ж, головному ідеологу проекту- Валентині Далібожак, за цілеспрямованість у відстоюванні інтересів Смілянської громади. Зі свого боку, запевняю- як тільки юристи погодять текст цієї тристоронньої угоди, і всі сторони її підпишуть, кошти на виконання цих робіт поступлять на рахунки виконавців в 3-денний термін.

 

Із допису у ФБ

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі