Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Найрозумніший випускник України отримав 100 тисяч гривень від держави і хоче створити щось краще, ніж SpaceX

Харківський школяр Ілля Шкірко, який в цьому році набрав найбільшу кількість балів на ЗНО, розповів журналістам про особливості своєї підготовки до тестування. За його словами, ніяких «секретів» тут немає.
Випускник Харківського фізико-математичного ліцею № 27 сумарно набрав з чотирьох предметів ЗНО 798 балів з 800. Зокрема, 200 – з математики та фізики, а також 199-з української та англійської. Відповідно, йому надається премія для обдарованих учнів в 100 тисяч гривень.

 


«Це було приємною несподіванкою. Але головне, що я отримав – це не 100 тисяч, а знання, які я зможу далі використовувати. Хоча сподіваюся, що і гроші отримаю. Витрачу їх на подорожі по Україні, – розповів Шкірко.
За словами вчорашнього школяра, для успіху йому цілком вистачило освіти в стінах рідного ліцею.
«Мене багато хто питає, як успішно скласти ЗНО. Насправді ніяких секретів немає. Просто мені дуже пощастило з класним керівником, та й з іншими вчителями. У ліцеї дали всі необхідні знання, і навіть більше. Тому в репетиторах не було сенсу», – зазначив Шкірко.
У той же час ліцеїст згоден, що в звичайних школах «такої якісної освіти» може і не бути. У його ж випадку всі предмети викладали на дуже високому рівні.
«Ми в класі переглядали завдання ЗНО з різних предметів. Самостійно я теж повторював якісь теми, але ключовою була саме шкільна освіта. Паралельно з навчанням брав участь в різних конкурсах, олімпіадах, турнірах. Ось до них я вже готувався в певних гуртках», – пояснює він.
За словами Шкірко, завдання турнірів та олімпіад набагато складніші, ніж тести ЗНО з фізики або з математики. Цього року команда Іллі взяла «срібло» на міжнародному турнірі юних фізиків, який проходив в грузинському Кутаїсі.
Як стверджує школяр, ЗНО з англійської здати простіше, ніж аналогічні міжнародні іспити. Раніше він вже здав TOEFL на 106 з 120 і IELTS на 8 з 9. При цьому хлопець вільно говорить на китайському і отримав сертифікат іспиту HSK.
Серед усіх предметів випускника найбільше цікавлять фізика, математика та інформатика, хоча він намагається не виділяти окремі дисципліни і вивчає всі.
Після успішного складання ЗНО хлопець вступив до Харківського національного університету радіоелектроніки. Там він на заочному вивчатиме професію «інженер програмного забезпечення».
ХНУРЕ мені порадив класний керівник. Університет мені підійшов, так як я виріс і живу в Харкові, розповідає випускник ліцею.
Шкірко неохоче розповідає про отримані пропозиції від вузів США, Канади та Китаю. Зараз хлопець ще намагається вибрати освітній заклад.
-Кожен університет має свою специфіку, сильні і слабкі сторони. Можна вступити в Массачусетський, але нічому там не навчитися. А в іншому ВНЗ, наприклад, є всі шанси знайти свій напрямок для життя, -впевнений він.
Класний керівник Іллі Олена Харіка передбачає, що хлопець буде вчитися на денній формі в Штатах. За її словами, Ілля планував вступити до Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна на фізтех, якщо пандемія коронавірусу завадить йому вчитися за кордоном.
Дозвілля хлопець проводить за подорожами і книгами. Він уже відвідав чимало європейських країн, вважає своїм «улюбленим містом» Рим. У той же час дуже цікавиться китайською культурою, навіть навчився грати на традиційному музичному інструменті Південного Китаю – флейті Хулуси.
Ілля також цікавиться розвитком космічної галузі та штучного інтелекту, пильно стежить за успіхами підприємця Ілона Маска. На запитання, чи не мріє він сам працювати в SpaceX, юнак відповідає: «Я хочу створити щось краще, ніж SpaceX».

 

Джерело: "Іnshe.tv"

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

28 березня 2024, 13:25

2024 03 28 soborЗа позовом Смілянської окружної прокуратури Черкаської області суд зобов’язав Київську митрополію УПЦ (МП) повернути в державну власність об’єкт культурної спадщини національного значення – Успенський (Георгіївський) собор ХІІ століття.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.