Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Від фундаменту до меблів — власноруч: родина із Черкащини відновила 115-річну глиняну хату

 

115-річну глиняну хату багатодітна родина Пархоменків із Білозір'я перетворила на дерев'яний будинок із очеретяним дахом. Господиня будинку пані Тамара розповіла, що все: від фундаменту до меблів майстрували власноруч.
Про це пише "Суспільне".

Професію столяра та маляра родина опановувала у ході будівництва. Стіни зробили з дерева, дах з очерету, а колись це була звичайна глиняна хата. За словами жінки, цій будівлі понад сто років, збудували його ще у 1906 році.

 

 

Пані Тамара розповіла, реставрували та відбудовували дім протягом п'яти років. Глиняну хату обклали деревом. Дах теж зробили дерев'яним, проте згодом вирішили оздобити очеретом.

"За озером у нас така місцевість болотиста, там росте очерет і ми почали очерет жати. Це теж була нова наука. Я не знала як це робити, подивилася в ютубі. Я подивилася, воно не спрацьовує, а потім вже вироблялася своя технологія", — розповіла Тамара Пархоменко.

 

 

Жінка розповіла, що меблі теж зроблені власноруч, а більшість вона майструвала на станку:

"Всі меблі, що в мене є в будинку, зроблені на білоруському станку, він зручний, компактний та маленький".

 

Опанувати фах столяра жінці допоміг чоловік. Згодом, коли він був на роботі, взялася самостійно виготовляти кухонну стінку, дитячі ліжка, тумбочки та стільці. Жінка зізналась, за роки роботи за столярським станком випрацювала авторський стиль у меблярстві. Свої роботи вважає унікальними, адже подібних будинків та меблів, каже, не зустрічала.

 

 

Усі речі для дітей та текстиль у домі пані Тамара теж створювала самостійно. Також вдома обладнала власне міні-ательє та гардеробну кімнату, де розміщує свої вироби.

Вдосконалює помешкання родина й досі. На черзі планують перекрити дах гаража очеретом, щоб увесь двір був стилізований.

 

 

 

Авторка Дарія Шевченко

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Громади району попрощалися з Героями, які загинули на війні з окупантами

19 березня 2024, 09:33

2024 03 18 GromadiНаш район провів останнім шляхом Героїв-земляків, які загинули за незалежність рідної землі на війні з російськими окупантами.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.