Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Найдивніші правила водіння в світі

2020 09 09 pravula

 

Прочитавши цю статтю, ви дізнаєтесь, де вас можуть посадити у в’язницю за перевищення швидкості, а де не можна вести занадто багато картоплі.

Австралія

1. У деяких австралійських штатах, наприклад в Новому Південному Уельсі, закон наказує автомобілістам замикати свій автомобіль відразу після виходу, якщо вони збираються відійти від нього на відстань більше 3 метрів.

2. Закон про маркетинг картоплі, прийнятий в Австралії в 1946 році, забороняє автомобілістам, які не є членами Potato Marketing Corporation або одного з її агентів, перевозити більше 50кг картоплі. Співробітникам правоохоронних органів не потрібно нести ваги, їм дозволяється оцінити вагу просто глянувши. Ті, хто порушив цей закон в 1940-х роках, ризикували високими штрафами, але немає ніяких доказів того, що він все ще застосовується зараз.

Бахрейн

У Бахрейні співробітники правоохоронних органів можуть засудити до позбавлення волі практично за кожне порушення правил дорожнього руху. Хтось, проїжджаючи на червоне світло, ризикує провести до шести місяців у в’язниці, заплатити штраф у розмірі 500 динарів (близько 36 тисяч гривень) або отримати два штрафи. Пошкодження власності при проїзді на червоне світло карається позбавленням волі на строк до одного року і штрафом в розмірі до 3000 динарів (близько 220 тисяч гривень фунтів).

Кіпр

На Кіпрі автомобілістам заборонено пити за кермом, навіть якщо це пляшка води. Вживання їжі під час водіння також заборонена законом, тому що автомобілісти повинні постійно тримати обидві руки на кермі. І, як і в багатьох скандинавських країнах, Кіпр просить водіїв завжди включати фари.

Франція

Французькі автомобілісти були зобов’язані носити з собою в машині невикористаний алкотестер з 2013 року. У той час як автомобілісти, які вирішили не купувати один, спочатку ризикували отримати штраф у розмірі 11 євро (близько 360 гривень), санкції не увійшли в остаточну версію закону, тому штраф не передбачений. Офіцери управління дорожнім рухом зобов’язані говорити щось на кшталт «це закон» і використовувати власний алкотестер для перевірки рівня алкоголю.

Німеччина

Незаконно, якщо пальне закінчилося під час руху автобаном Німеччини. Влада вважає відсутність палива проблемою, яку можна запобігти, але при цьому вказують, що зупинка на узбіччі дороги, на якій часто немає обмежень швидкості, надзвичайно небезпечна. Штраф за за порушення правила може досягати 70 євро (близько 2,3 тисячі гривень).

Японія

1. Японським автомобілістам потрібно двічі подумати, перш ніж проїхати по калюжі. Закон говорить, що їм необхідно встановити бризковики на свої машини, знизити швидкість і / або вжити інших заходів перед тим, як переїхати воду або бруд, щоб гарантувати, що вони не бризкають їм на пішоходів.

2. Японія дуже серйозно ставиться до водіння в нетверезому вигляді. Цілком очевидно, що водіння в нетверезому вигляді є незаконним, але пасажири ризикують отримати до трьох років в’язниці і отримати максимальний штраф в розмірі 500 000 ієн (близько 126 тисяч гривень), якщо вони сядуть в машину, керовану п’яним водієм.

Іспанія

Водіння в навушниках небезпечно в будь-якій точці світу, в Іспанії це незаконно, незалежно від того, слухаєте ви музику або говорите по телефону за допомогою гарнітури. Закон говорить, що водити машину в навушниках можна тільки при отриманні водійських прав і при необхідності отримати вказівки від інструктора.

Швеція

Шведський закон говорить, що у кожного автомобіля повинні бути ввімкнені фари цілодобово, незалежно від типу дороги чи погодних умов. Автомобілістам не потрібно включати задні ліхтарі до тих пір, поки не знизиться видимість, тому водії автомобілів пізніх моделей можуть використовувати тільки денні ходові вогні, коли не світить сонце.

Швейцарія

У Швейцарії автомобілістам забороняється мити свій автомобіль на під’їзній доріжці або перед будинком. Уряд нічого не має проти чистих автомобілів, закон просто забороняє швейцарським громадянам зливати все, що може забруднити воду в каналізаційній системі, включаючи, крім іншого, мило, яке використовується для миття автомобілів. Для чищення автомобіля в Швейцарії потрібно їхати на найближчу автомийку і платити за використання її обладнання.

Таїланд

У Таїланді жарко і волого, але це не привід їздити без сорочки. Це протизаконно ходити без сорочки в машині, на скутері і навіть на велосипеді. У 2014 році влада попередила спраглих до сонця туристів, що закон поширюється і на них, і назвали ходити без сорочки незаконним і неввічливим.

 

Джерело: "Свідок"

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.