Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Прогнози від фахівців метеостанції Сміла цікавлять щодня й усіх

2019 11 20 stancia

 

Вчора, 19 листопада, відзнався День працівників гідрометслужби, встановлений Указом Президента України від 11 березня 2003 року.
Як повідомляють фахівці метеостанції Сміла, дата святкування була вибрана не випадково. Майже сто років тому, в 20-х роках минулого століття, в середині листопада була організована українська служба метеорологів.
Гідрометслужба знана в великих містах і маленьких населених пунктах, у столиці та найвіддаленіших куточках країни, у кожній оселі. Переоцінити важливість роботи тих, хто передбачає погоду й попереджає про стихійні лиха складно. Адже ми стикаємося з ним щодня, коли вирішуємо чи брати парасольку, як одягнутися, на коли запланувати відпустку.

 

2019 11 20 stancia1


А сільське господарство, авіаперельоти, будівництво та багато інших сфер без синоптиків й взагалі як без рук. Для того, щоб синоптики склали прогноз погоди, дані для цього, в тому числі, їм надають метеостанції.
На Черкащині працює 8 метеостанцій, одна з них – у Смілянському районі. Відкрита вона в 1923 році управлінням Південно-Західної залізниці. Основними завданнями метеостанції є проведення метеорологічних, агрометеорологічних та радіаційних спостережень, а також гідрометзабезпечення та обслуговування споживачів.
Щороку станцію відвідують з екскурсіями учні та вчителі шкіл, гімназій міста та району. Колектив метеостанції радо ділиться з ними своїми знаннями і щоразу отримує за це схвальні відгуки і подяку.

 

2019 11 20 stancia2


«І в день нашого професійного свята колектив метеостанції отримав багато привітань від організацій і мешканців Смілянщини. Щиро дякуємо за теплі слова і бажаємо всім мирного неба, здоров’я, добробуту в родинах і приємної погоди», – підсумовують у метеостанції Сміла.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Злочини, вчинені військовими рф під час повномасштабного вторгнення в Україну

19 березня 2024, 11:24

2024 03 19 zlochinЗ початку повномасштабного вторгнення росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 111 081 кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил російської федерації та їхніми пособниками.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.