Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Олександр Беззубий

2017 08 22 Беззубий голова Смілянської райдержадміністрації 

 

Про ремонтні роботи в Балаклеївській ЗОШ №1 ім. Є. Гуглі

 

Необхідність проведення ремонту даху в цій школі виникло ще в 2016 році. Тож у червні 2016 року районною радою прийнято рішення здійснити ремонт покрівлі Балаклеївської спеціалізованої школи, на виконання якого відділом освіти РДА замовлено виготовлення відповідної проектно-кошторисної документації (вартість робіт з ремонту складає 200 тис. грн.) та визначено відповідного підрядника.
Однак, депутатський корпус районної ради рішенням від 28.07.2016 № 11-6/VII зобов’язав райдержадміністрацію провести не ремонт, а реконструкцію даху шляхом облаштування шатрової покрівлі. На виконання зазначеного рішення відділом освіти було замовлено виготовлення проектно-кошторисної документації реконструкції даху, експертизу і 29 листопада отримано декларацію на початок робіт. У цей же час підряднику було перераховано аванс у розмірі 131 тис. грн. на придбання матеріалів. В зв’язку зі зміною погодних умов (час виконання робіт фактично припав на грудень) роботи так і не було розпочато.
На початку 2017 року сесійні рішення районної ради щодо фінансування зазначених робіт відсутні.
Слід наголосити, що завдяки зусиллям керівника та працівників відділу освіти придбані в 2016 році матеріали були передані на безкоштовне відповідальне зберігання. Однак, в зв’язку з тиском голови районної ради Володимира Грошева та окремих депутатів районної ради на працівників відділу освіти та компанію-зберігача матеріалів, частина матеріалів була перевезена до спортзалу Балаклеївської спеціалізованої школи № 1 ім. Є. Гуглі. Результат цього рішення всі бажаючі можуть спостерігати на власні очі.
Основний цинізм ситуації полягає в тому, що декілька місяців тому голова районної ради Володимир Грошев вимагав повернення будматеріалів (деревини), а наразі, коли відповідальність за зберігання зазначених будівельних матеріалів фактично покладена на директора школи (приватна фірма-зберігач на вимогу голови районної ради передала їх по відповідному акту приймання-передачі і фактично зняла з себе відповідальність), голова райради вимагає проведення кримінального розслідування по зазначеному факту.
Сесією районної ради від 14.07.2017 № 26-2/VII виділено кошти в сумі 676,8 тис. грн. на завершення робіт по реконструкції шатрового даху Балаклеївської спеціалізованої школи № 1 ім. Є. Гуглі. Слід зауважити, що прийняття зазначеного рішення здійснено без відповідного подання райдержадміністрації та розгляду на відповідних комісіях, тобто з грубим порушенням регламенту ради. При проведенні голосування не було враховано жодних зауваження відповідних фахівців райдержадміністрації щодо необхідності перегляду вартості наявного проекту в зв’язку зі збільшенням розміру мінімальної заробітної плати, вартості окремих матеріалів.
З метою забезпечення прозорого та ефективного процесу визначення підрядника та уникнення спекуляцій з цього приводу з боку голови та окремих депутатів районної ради, відділом освіти Смілянської РДА розпочато процедуру закупівлі «Реконструкції даху Балаклеївської спеціалізованої школи». Однак, як і очікувалося, жодне з діючих на території Черкаської області будівельних підприємств не виявило бажання проводити роботи за застарілим проектом, що не відповідає вимогам чинного законодавства.
Фактично, бажання голови та окремих депутатів районної ради поставити власний піар над інтересами мешканців сільської громади, а відсутність у них елементарних знань законодавства у галузі будівництва та використання бюджетних коштів, небажання прислуховуватися до фахової думки працівників райдержадміністрації спричинило неможливість проведення реконструкції даху за наявним проектом в зв’язку з відсутністю бажання у підрядників виконувати роботи за застарілим проектом.

scroll back to top

Коментарі  

Марина
+4 #3 Марина 28.08.2017, 10:55
Як уже ці піарники дістали!!! Зробіть уже щось КОНКРЕТНЕ, а не тільки язиком ляпайте. От що конкретно зробив голова райради за період свого "владування"? можна вже не популізмом і дешевим піаром зайнятися, а роботою - щоденною, рутинною, але з результатом. Люди ЦЕ оцінять, а не пусті балачки
Цитата
Вікторія
+6 #2 Вікторія 25.08.2017, 22:57
Вова как разводил народ, так и продолжает этим заниматься когда это закончиться?
Цитата
Олег
+5 #1 Олег 25.08.2017, 22:55
Я не розумію, куди дивляться активісти, які постійно відстоюють правду? чому ніхто не дасть тому клоуну по шиї? Чи Грошев фотографіями в фейсбуці потрусив і всі розтаяли... Гидко вже спостерігати, як одні кричать, а інші піаряться.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
На сесії міської ради виділили по 2 мільйони постраждалим у Гречківці

29 березня 2024, 13:25

2024 03 29 sesНа порядок денний 78-ої сесії Смілянської міської ради було винесене 131 питання.
Перше рішення, яке отримало підтримку депутатів, стосувалося дострокового припинення повноважень депутата міської ради Ярослава Березаня за його особистою заявою.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.