Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Борислав БЕРЕЗА

 

екснардеп, боєць ЗСУ


Про корупцію, лицемірство та піар влади


–Коли пост про корупцію, лицемірство та піар влади під час війни, лайками підтримують десь 3-5 сотен людей, то це наштовхує на думки про те, що це проблема. Так, одні боятся проявити свою позицію, бо вони якось залежні від влади, а влада та прислуга дуже мстиві. Другим це не цікаво, тому що вони не розуміють, як це пов'язано з їх поганим життям. Треті не можуть, бо в них "корпоративна етика" і вони держслужбовці, але при зустрічі вони дуже гаряче будуть підтримувати мої пости. Але не публічно. Є і такі, які вважають, що не начасі. Корупцією займатися на часі, а говорити про неї зась. І це мотивує зробити висновки. Бо якщо лише 10% від тих, хто бачив допис підтримують боротьбу зі всім цим, то може дійсно час зупинитися та дати людям можливість жити так, як вони звикли - з корупцією у владі, з дурнями та кумами на посадах, з злодіями, злочинцями та агнтами РФ у СБУ, ГПУ та МВС? Все це мене більше демотивує ніж тиск зі сторони Банкової та силових структур.
Нещодавно я випадково зустрівся з одним політологом. Почали балакати про різне. Він сказав, що не вірить в те, що я назавжди піду з політики. А потім добавив, що мені просто треба відпочити, вирішити питання зі здоров'ям, відновитися і тоді... Бо він вважає, що якщо людина прийшла у владу не за баблом, а бачить якусь свою місію у цьому, то вона буде намагатися цю місію довести до кінця. На все це я відповів йому прислів'ями мого батька "Можна коняку привести на водопій, але неможливо примусити його пити". Так само і з людьми. Я ж не можу за них бажати жити, як цивілізовані люди, більше ніж вони самі. І той політолог зрозумів мене.
Так от, я можу сказати словами Лі Кван Ю "Якщо неправильно керувати країною, всі розумні люди поїдуть". А поїхати можна з різних причин. І за 30 років країною так накерували, що вже залишилося менше половини, ніж було раніше. І це ж не лише через війну. Так, я теж був у владі і робив все можливе, щоб змінити систему. Але наш розумний нарід кожен раз обирає таку владу, у якій бажаючих справді змінити країну на краще не дуже велика кількість. Так було і в моєму скликанні. Я не зміг зробити те, що хотів, але відпрацював так, що за мою роботу у ВР, ПАСЄ, комітетах та у двох комісіях мені ніхто не може поганого слова сказати. Я зробив все можливе. І не лише я один. Виборцям здалося цього замало. Вони обрали інших. І це було б нормально, якщо б ці інші були кращі. Не сталося. Але я впевнений, що у наступному скликанні ВР наш виборець зможе довести, що можна обрати ще гірших. Тому і не хочу приймати у цьому участь.
А реакція фб-спільноти на майже всі пости про корупцію мене ще більше переконують. Чи є в мене сподівання на те, що ситуація може змінитися? Швидко змінитися може, лише на рівні статистичної похибки. З часом може. Тому що толерантне сприйняття корупції, навіть зараз, - це запорука поганого життя громадян. І я бачу, що так все і є. Зміниться сприйняття корупції у українців - придуть позитивні зміни і в життя. Без цього нічого не вийде. І не треба казати, що є корупція і в інших країнах. Так корупція є всюди, але сприйняття її різне. В одних країнах, як у нас, до неї дуже толерантне відношення, а в США, Британії, Естонії або Ізраїлі корупція сприймається, як ворог країни та суспільства і з нею борются. Відчуваєте різницю? А якщо ще порівняти рівень життя в Україні та у цих країнах? Отож! Вибачте, що не стримався і все написав. Але я від щирого серця. Бо якщо мовчати, то нічого не зміниться.

Із допису у ФБ

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.