Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Віталій Федун

Федундепутат Смілянської міської ради,
фракція ВО «Батьківщина»

 

Холодомор в Смілі *

 

Навіть вживати такий термін, як «холодомор» в ХХI столітті – це щось не земне. Адже часи, коли наші домівки обігрівалися кам’яним вугіллям, дровами чи соняшником давно забуті. Сьогодні помешкання міста Сміла обігріваються виключно за допомогою підігріву теплоносія газом.
Проте, завдяки тому, що таку важливу справу, як обігрів багатоквартирних будинків міста Сміла та бюджетних установ і організацій з 2010 року було передано кіпрському інвестору ТОВ «СмілаЕнергоінвест» - «холодомор» в місті Сміла сьогодні став дійсністю.
З різним інтервалом, три рази, в різні дні листопада місяця, відключалися котельні міста від газопостачання, і - як наслідок припинялося теплопостачання споживачам. Ми з жахом пам’ятаємо ті дні!
Причина надзвичайно проста, як арифметика 1-го класу: котельні міста були відключені від газопостачання, так як ТОВ «СмілаЕнергоінвест» не розрахувалося з державою за використаний газ в попередні роки і борг складав 93 млн. гривень. Звичайно, залишити місто без тепла зимою, в якому проживає 68 тисяч населення, голова Черкаської ОДА Ю.Ткаченко не міг і негайно втрутився у вирішення цієї проблеми . «Холодомор» у Смілі був ліквідований.
Але, послухавши інтерв’ю директора ТОВ «СмілаЕнергоінвест» Ігоря Ройка 23 листопада 2016 року по «Сміла ТВ», раджу смілянам не заспокоюватися. І.Ройко жодним словом не обмовився, куди поділися кошти, внаслідок чого утворився борг. Переведенням «стрілок» на заборгованість населення 5 млн. гривень, не пояснюють проблему боргу. Адже 93млн.грн.-5млн.грн.=88млн.грн. боргу ТОВ «СмілаЕнергоінвест» перед державою. Виникає питання пряме і законне – куди ділися 88 млн. грн.??? Самий, навіть мало обізнаний смілянин у фінансових махінаціях, на це питання відповість коротко – ОФШОРИ.
Крім цього, в попередні роки, затверджений тариф НКРЕКП на послуги теплопостачання в місті Сміла, був штучно збільшений, проти розрахункових величин, як інвестиційна складова для накопичення коштів, з метою встановлення тепло лічильників на усіх будинках міста до 2015 року включно. Вартість такої програми, затвердженої НКРЕП становить близько 3млн.грн., а на кінець 2016 року в місті біля 100 будинків не мають тепло лічильників.
І знову ж виникає законне питання – А КУДИ ДІЛИСЯ ЦІ КОШТИ, ЯКІ СМІЛЯНАМИ СПЛАЧЕНІ ??? Відповідь у читача мабуть також уже визначилась – ОФШОРИ.
Але найцікавішим, у питанні надійного теплопостачання міста Сміла, є знову ж таки вище згадане інтерв’ю директора І. Ройка, який ніяких гарантій на майбутнє не дає, посилаючись на : (дослівно)
- «в нашем государстве ничего обещать нельзя, чтобы в дальнейшем такие ситуации не повторились»; (БАЧИТЕ - ЙОМУ ДЕРЖАВА НЕ ТАКА !)
- «это политические моменты со стороны НАК «НАФТОГАЗА» и других каких-то людей и сил»;
- «это не по нашей вине» ;
- «мы заложники ситуации политической».

Жодного слова в інтерв’ю І. Ройка я не добавив, в чому можете пересвідчитись, відкривши його в відео архіві «Сміла – ТВ» за 23 листопада 2016р.

ДЕ ВАША СОВІСТЬ, КОМПЕТЕНТНІСТЬ ТА ЕЛЕМЕНТАРНА ГРОМАДЯНСЬКА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ І. РОЙКО ??? ЗВІДКИ ВИ З’ЯВИЛИСЬ У НАШОМУ МІСТІ ???

Я особисто раджу І. Ройку такий план дій : «ЧЕМОДАН, ВОКЗАЛ, МАГАДАН»!!!

І на завершення питання до влади попередніх років: Чому не контролювалась щорічно фінансово-господарська (а я б назвав кримінальна) діяльність ТОВ «СмілаЕнергоінвест», як того вимагають умови договору про спільну діяльність??? Якого розміру та цукристості був отриманий «шоколад», від ТОВ «СмілаЕнергоінвест», щоб віддати йому в користування до 2030 року котельні та тепломережі, без жодної гривні оплати, які є власністю громади міста???

І питання до сьогоднішньої міської влади, ЧИ ПОТРІБЕН МІСТУ СМІЛА ТАКИЙ ПОСТАЧАЛЬНИК ТЕПЛА ???
- особливо до в.о.міського голови м.Сміла Федоренко В.А, який на позаминулій сесії сказав, що розпочинає війну проти ТОВ «Сміла Енергоінвест» ???

 

* Редакція інтернет-видання Cміла.UA може не поділяти думку авторів, але є об'єктивним майданчиком для висловлення власного бачення актуальних подій життя Смілянщини

scroll back to top

Коментарі  

Громовий
0 #1 Громовий 12.01.2017, 17:28
Не ви один хочете на Кіпр, дорогенький депутате! Всі скоро поїдемо, але давайте вже без війни! Інвести, мегаінвести, лохоінвести – один чорт, якби було тепло в квартирах, та якби ще й задарма. Ми смілянські споживачі тепла вже й самі по-троху махлюємо - Енергоінвесту не заплатили за тепло вже більше 10 мільйонів, ну нехай вже вибачають – самі такі!
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Опалювальний період у Смілі завершується

29 березня 2024, 11:30

2024 03 29 sezonНа черговому засіданні виконавчого комітету вони прийняли рішення про офіційне завершення опалювального періоду 2023-2024 років 31 березня.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.