Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Сергій РУДИК

Народний депутат України


Про те, як «працює» так званий ринок землі


–Рівно місяць, як в Україні «працює» так званий ринок землі. За цей час лише 1 із 2000 власників землі побажав розпорядитися нею: продав чи подарував. Загальна площа цих ділянок склала 5324 га, а сума угод – 210 млн гривень. Тобто, за перший місяць від моменту запуску землі середня ціна за український гектар становила 40 тис. гривень?!
Ви серйозно? Це і є ринок землі, до якого так прагнули «слуги»? Голосували вночі у розпал пандемії коронавірусу, не зважаючи на блокування трибуни.
Та люди за оренду землі більше отримують. Сьогодні ціна оренди землі в Черкаській області в середньому – від 4,5 до 6 тис. грн за га у рік. Тобто за 10 років оренди людина отримає більшу суму, ніж візьме і продасть!
А ларчик просто відкривався: треба було всього на всього зробити речовим право довгострокової оренди землі, як це зроблено в Ізраїлі, про що я говорю вже майже 7 років. І все.
І суму на руки людина отримала би більшу, і земля залишилася б у її власності!
Але кому це у моновладі треба: бачити українця заможнім, а землю у власності українського народу?

scroll back to top

Коментарі  

Женя
-4 #3 Женя 05.08.2021, 11:26
Ваш любимый Кравчук который в свое время заявлял. Сейчас будут инвестиции и будет вам работа. Но в итоге оказались без работы и без дохода. Потому что предприятия массово стали закрывать. Скажите спасибо америкосам кураторам. И своему революционеру Кравчуку. Дохните с голоду. Дебилы.
Цитата
Михайло
0 #2 Михайло 04.08.2021, 18:43
В ліхіє 90-ті? людей лякали, що прийдуть німці та американці і скуплять наші заводи та фабрики, а нас зроблять рабами, а насправді рабами людей зробили свої, ті хто лякав і ті хто прихватизував ці заводи та фабрики за безцінь і або вирізав їх на металобрухт або змусив людей за копійки працювати на цих заводах. Ось так само і з землею. Тому Не вірте і не слухайте тих "своїх" які тримають вас за тупе бидло.
Цитата
Михайло
0 #1 Михайло 04.08.2021, 18:38
Хто щось зрозумів з того що він тут наплів? Перше, яким боком ти і такі як ти до приватної власності інших громадян? Друге, ви свистіли, що як тільки приймуть цей закон, то Україну розпродадуть за місяць два, а люди стануть на цій землі батраками у нових власників, а тут скиглите вже, що ніхто нічого не продає, або продають мало хто. Щось не має логіки, а лише маніпуляції. І по третє, а яка оціночна вартість землі з якої і вираховують орендну плату? Чи не 30-35 тис. грн за Га? Якщо це дуже мало, то чому ж її так дешево цінять "експерти"? А відповідно і мало дуже платять за оренду власникам. Стаття є відвертим маніпулюванням виборцями, які зазвичай є вкрай не освідченними.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Пройшовши пекло війни і після поранення продовжує працювати у лісовій галузі

18 березня 2024, 16:34

2024 03 18 lisnІсторію Сергія Петренка, демобілізованого воїна, розповіли у Спілці воїнів-лісівників України.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.