Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Смілянам пояснили, як застосовують графіки аварійних відключень, та чому у мікрорайонах немає світла

 

 

До міської ради надходить багато звернень від жителів міста щодо постійних аварійних відключень електроенергії. Зокрема, одні й ті самі будинки відключають регулярно, а в інших постійно горить світло.
Щоб зняти соціальну напругу, перед початком сесії міський голова Сергій Ананко запросив та надав слово головному інженерові Смілянської міської філії ПАТ «Черкасиобленерго» В’ячеславу Кулінічу, щоб той пояснив ситуацію:
- У зв’язку із критичною ситуацією в енергетиці доводиться вимушено застосовувати Графіки Аварійного Відключення (ГАВ) та методи зниження споживання енергії. Прошу не плутати із графіками погодинних відключень, - ці наразі не введені.
ГАВ застосовується без попередження. Час його введення починається через 15 хвилин після команди диспетчера Центру. У місті Сміла діє дві черги ГАВ.
Сьогодні, 26 жовтня, о 7.00 – було застосовано графік обмеження споживання електроенергії. Потім о 7.20 - графік обмеження потужності. Це ті графіки, які повинні виконувати споживачі самостійно. А у 7.45 було введено ГАВ. Через дві години одні лінії замінили на інші.

- Під ГАВ попадає близько 30% споживачів міста Сміла. Однак ГАВ не застосовують для лікарень, водозаборів, об’єктів водоканалу, котелень, пекарень, - розповів В’ячеслав Кулініч. - Але може бути таке, що якийсь будинок попадає під ГАВ, і в ньому постійно відключають світло. А от у сусідньому будинку, який входить до лінії, що пов’язана з лікарнею, є світло постійно. Тож просимо смілян не ображатись. Ми будемо слідкувати, щоб ГАВ застосовувалися до будинків справедливо і почергово, але відразу це все чітко відрегулювати неможливо.

- Я не можу спрогнозувати, коли ГАВ буде введений і коли його закінчать. Але ми зобов’язуємося заміняти лінії через кожні 2 години. Щоб не відключати електрику в будинках більш як на 2 години і щоб це були різні будинки, а не один і той самий.

Міський голова Сергій Ананко пообіцяв співпрацювати з РЕМ та не використовувати ГАВ на соціально важливих об’єктах. Оскільки у центрі міста знаходяться необхідні містянам соціальні структури – пенсійний фонд, ЦНАП, лікарні та інше, тому центр не відключали від світла, щоб не викликати ще більшого обурення людей. На жаль, ГАВ не може бути ідеальним. Тож попросив смілян з розумінням ставитися до відключення світла.
Секретар міської ради Юрій Студанс додав, що останніми днями міська влада отримала більше сотні дзвінків через відключення світла. Коли люди телефонують до диспетчерів РЕМ, ті відповідають, що це винна міська влада. Тож працівникам РЕМ треба краще пояснювати населенню про вимушені заходи економії електрики, що ГАВ - це сегмент і зона діяльності РЕМу, а не міської влади. Тож всім однаково потрібно потерпіти і пристосуватися до ГАВ.

scroll back to top

Коментарі  

Ден
+4 #1 Ден 27.10.2022, 08:42
Здається на 2 години світло відключають на папері, але в реальності - на 5-6 годин.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Пройшовши пекло війни і після поранення продовжує працювати у лісовій галузі

18 березня 2024, 16:34

2024 03 18 lisnІсторію Сергія Петренка, демобілізованого воїна, розповіли у Спілці воїнів-лісівників України.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.