Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Затриманого черкаського депутата-колаборанта залишили у СІЗО

 

 

У Черкасах під стінами СІЗО активісти протестували з приводу того, аби затриманого черкаського депутата-колаборанта Олександра Замирайла, не випустили з-під варти, хоч за нього вже й внесли чималу суму застави.
На акцію зібралося понад пів сотні активістів, повідомляє Суспільне, небайдужих черкащан та правоохоронці. Активісти скандували "Замирайло чорт" та принесли книжки з історії України.
За словами організатора акції Дениса Гайди, акція — реакція на дії суддів:
"Ми прийшли сюди з хлопцями з волонтерського центру, щоб висловити реакцію. Зрозуміли, що скоріш за все сьогодні його не випустили. Передамо книжки про українське козацтво. Це не єдиний привід його судити. Важливо також побачити реакцію містян. Сподіваюсь на наші суди і правоохоронну систему, і надіємось, що він буде сидіти за ґратами".
Черкаська волонтерка Оксана Циганок про акцію почула випадково:
"Я побачила, що буде акція, у фейсбуці, коли ми саме вантажили машини на фронт. Я була шокована тим, що у центрі України, де йде війна, де руйнують домівки, цілі міста, вбивають жінок, дітей, військовослужбовців, може таке може бути. Людину, яка відкрито підтримує Путіна, війну, знищення всього українського і називає українських патріотів фашистами і нацистами, випускають під заставу. Це неможливо під час війни. Це гнида, яка з українським паспортом живе у Черкасах і відкрито підтримує вбивства наших дітей. І її такі ж судді продажні випускають під заставу. Це не вкладається у голові і душа від цього палає. Я закликаю суддів подумати про Україну, про сотні закатованих жінок і дітей".
Раніше його взяли під варту із можливістю внесення застави.
Як повідомляють в обласній прокуратурі, суму застави будуть оскаржувати.
Правоохоронці нагадують, що Завмирайло після заборони діяльності політичної партії «Опозиційна платформа – за життя», публічно заявивши про підтримку України в російсько-українській війні, продовжував залучати прибічників «руZкого міра», серед яких поширював інформацію, в якій заперечував військову агресію рф проти України, вчинення російською армією військових злочинів, а також засуджував діяльність військово-політичного керівництва України.
«При обранні запобіжного заходу суд визначив підозрюваному альтернативною заставу в сумі 208 тис. грн. Не погоджуючись з прийнятим рішенням щодо суми, визначеної судом застави, процесуальним прокурором внесенно апеляцію на рішення слідчого судді, оскільки прокурор просив визначити мінімальну суму застави 1 млн грн», – зазначають у прокуратурі області.
До речі, як повідомив Олександр Скічко, радник голови обласної військової адміністрації, затриманий Олександр Замирайло працював із нардепом від ОПЗЖ Василем Німченком.
«СБУ затримала зрадника. Помічник чинного народного депутата хотів стати гауляйтером рф у разі окупації Черкащини. Сам він був депутатом Черкаської міськради, очолював фракцію ОПЗЖ до заборони цієї партії. Йдеться про Олександра Замирайла, який працював із нардепом Василем Німченком», — написав Скічко у своєму Telegram-каналі.
Наразі підозрюваного не відпустили із СІЗО. Учасники акції передали йому книжки з історії України.

 

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.