Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Соромно…

 

 

Останнім часом жителі міста звертають увагу, що центральна площа Сміли перетворилась на стихійну паркову. Сміляни відразу повідомили про це міській владі і та відреагувала на зауваження містян.
Міський голова сказав, що вже проведено бесіди із керуючими територіальної оборони та представниками поліції. Компетентні служби будуть слідкувати за тим, щоб у центрі міста або біля «Сільпо» не створювалися парковки і щоб був вільний прохід для пішоходів.
«Сміляни! Ви це серйозно? Ви вже стомилися від тих, хто кинув роботу, хто власним коштом купляє снарягу, набої, заправляє власні автомобілі, аби чергувати ночами, тренуватися військовій справі, щоб не пустити ворога до нашого міста? Вас дратують ваші сусіди зі зброєю, які своїм виглядом руйнують тонку психіку ваших діток? «, – обурюються у територіальній обороні Сміли.
І уточнюють, а нашого земляка, полковника-артилериста, якого довелося зустріти вчора у військоматі, дратувало інше. Його, чиї позиції напередодні під Київом "накрили" ворожим вогнем по наводці п'ятої колони, в результаті чого було три "200" і шість "300" дратувало інше - бидло, яке о 8.00 потягувало під магазинами пивко і каву. Мужлаї, які вигулювали собак по загажених газонах і галасливі натовпи тінейджерів, які прогулювали дистанційне навчання.
«Його розривало від контрасту нашого міста з околицями Києва. А нам було соромно перед ним. І сором цей був не "іспанський", а смілянський. Сором за тих, хто дременув так, що оглянувся аж за польським кордоном, соромно за тих чоловіків, хто відпихаючи жінок і дітей, по головах лізли в евакуаційні потяги, соромно за тих, хто задер ціни в крамницях, за вчорашніх "господарів життя", які після отримання повістки враз перетворилися інвалідів... Соромно за тих, хто отримуючи стотисячні зарплати, вчить добровольців, як безкоштовно любити Батьківщину», – кажуть у теробороні.
І запитують земляків, чи вони це серйозно про незручності від військових? «Зруйновані вщент Волноваха, Харків, Маріуполь, Буча, Ірпінь.., більше сотні вбитих дітей, тисячі похованих без трун і хрестів у братських могилах наших співгромадян - це не про нашу з вами спільну долю? Чи ви вважаєте, що лінія фронту і ворог далеко?», –зазначають бійці з територіальної оборони Сміли.
І додають, війна стукає у наші двері похоронками, п'ята колона, як таргани повилазили з під плінтуса і щоночі моніторять небо нашого міста дронами і БПЛ. «Короткочасне сповільнення дій агресора не повинне заспокоювати. Щур загнаний в куток, смертельно небезпечний. Тож не гнівіть Бога, бо якщо ви цього не зрозумієте, то у нас з вами, може з'явитися реальний шанс приміряти на себе незручності Волновахи... Цінуйте сьогодні тих, хто взяв у руки зброю для вашого захисту, щоб не довелося завтра плазувати перед тими, хто прийде вас убивати», – підсумовують наші захисники.

scroll back to top

Коментарі  

Тарас
+10 #1 Тарас 28.03.2022, 22:23
вас просто попросили забрати машини. за будiвлею навпроти Сiльпо повно мiсця для машин. у центрi на майданi ïм теж не мiсце!
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.