Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

У вольєрах лісівники вирощують оленів і кабанів

 

 

У Пехівському лісництві на Звенигородщині вирощують диких кабанів та оленів. Роблять це, аби поповнити ліси дикими тваринами, розповів Суспільному директор Звенигородського держлісгоспу Іван Бас.
На території площею 25 гектарів доглядають за пів сотнею тварин, для них облаштували два вольєри. Є тут і дорослі кабани, і двотижневі. Свій "побут" ведуть самостійно, шукають собі корм – ліщину, і сосну, горіхи, жолуді.
За словами мисливствознавця Олександра Шевченка, раціон для тварин працівники лісгоспу розробляють самостійно. Зерно та сіно заготовляють влітку – теж власноруч, за рік 60 тонн зерна: кукурудзу, ячмінь, пшеницю. А ще закупили йодовану сіль – близько 150 кілограмів.
Тварин у дику природу випускають через рік. Аби вони швидше адаптувалися до нової місцевості та не загинули від браку їжі, лісівники встановили чотири годівниці. До них навідуються щодня, аби перевірити, чи достатньо корму. Там має бути бурячок, кукурудза, сінце, віник підсолений.
Із годівниць харчуються переважно олені. Близько до людей вони не підходять, бо дуже полохливі.
Директор Звенигородського держлісгоспу Іван Бас каже, що цьогоріч з вольєрів у ліс випустили 23 кабанів, інші ж тварини поки під наглядом.

 

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.