Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Неадекватні пацієнти чотири рази нападали на медиків Смілянської швидкої

 

За останні чотири місяці в нашій області пацієнти або їхні родичі 9 разів нападали на бригади екстренки – тричі на фахівців Черкаської станції, чотири рази – Смілянської, по одному нападу – на бригади Уманської та Лівобережної станцій.
Про це повідомляє Ірина Назарок з обласного Центру екстреної медичної допомоги.
За її словами, непоодинокими при наданні медичної допомоги є випадки перешкоджання членам бригад швидкої з боку родичів або близьких пацієнта. Тож напади на медиків несуть загрозу їхньому здоров’ю та життю.
«Медики служби екстреної медичної допомоги працюють у зоні особливого ризику, оскільки часто вимушені надавати допомогу психічно неврівноваженим хворим, пацієнтам у стані алкогольного, наркотичного чи токсичного сп’яніння, а також асоціальним особам. У таких випадках медики незахищені, і часто під загрозою опиняється вся бригада швидкої», – говорить пані Ірина.
І додає, проєкт Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо удосконалення захисту професійної діяльності медичних та фармацевтичних працівників» вже кілька місяців як розглянутий, але медики так і не отримали ніяких нормативно-правових актів щодо спеціального складу злочину у разі посягання на життя і здоров’я, погрози або насильства щодо медичних працівників під час виконання своєї професійної діяльності.
«Тільки невідворотність покарання, усвідомлення того, що будь-яка незаконна дія хворого або його родичів матиме негативні наслідки, – є гарантією безпеки медиків», – наголошує Ірина Назарок.
Вона каже, що медики черкаської екстренки ще раз звертаються за допомогою до народних депутатів, до Міністерство охорони здоров'я щодо термінового прийняття закону про посилення відповідальності за напади на медикі.
«Давайте разом збережемо життя та здоров’я медичних працівників», – підсумовує пані Ірина.

scroll back to top

Коментарі  

Женя
-1 #1 Женя 03.08.2021, 10:38
Что ту скажешь. Корона вирус. Скоро будем избавляться от зомби.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
На Черкащині оголошено про «жовтий» рівень небезпеки через водопілля

19 березня 2024, 15:33

З 18 по 21 на Черкащині оголошено “жовтий” рівень небезпечності через водопілля


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
Вболівальників ЛНЗ запрошують дивитися матч із трибун

19 березня 2024, 12:24

2024 03 19 lnzВболівальників запрошують подивитися перший матч футбольного клубу ЛНЗ у цьому році на стадіоні з трибун.