Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Голова ОДА Олександр Скічко закликає громади проводити великодні святкування на вулиці

 

Завершилося засідання регіональної комісії з ТЕБ та НС , на якому обговорювали ситуацію з поширенням COVID-19 на території Черкащини.
Про це повідомляють в ОДА.
За словами голови облдержадміністрації Олександра Скічка, непокоїть те, що кожного дня кількість хворих в нашій області тримається у межах 600 нових випадків. Але, завдяки дотриманню протиепідемічних заходів, Черкащина утримується у помаранчевій карантинній зоні.

 


«Незабаром великодні свята, які можуть призвести до скупчення людей і, як наслідок, збільшення захворюваності. Мав зустріч з представниками релігійних конфесій краю. Спільно погодили доцільні сценарії великодніх служінь. Насамперед це, по максимуму, заходи на свіжому повітрі, на вулиці. Маю прохання до голів ОТГ – поспілкуйтеся на місцевому рівні з священослужителями, аби провести всі належні релігійні обряди на вулиці», – наголошує голова ОДА.

 


В.о. генерального директора обласного лабораторного центру Людмила Кравченко повідомила, що на 22 квітня підтверджених випадків коронавірусної інфекції в області – 70 955. Померло за весь час пандемії 862 людини. Найбільше випадків зараження COVID-19 в Черкасах, Смілі та Умані. Найвища завантаженість ліжок спостерігається у третій Черкаській міській лікарні швидкої допомоги.
«Епідситуація на території області залишається напруженою, тож продовжуємо дотримуватися всіх вимог карантинних заходів», – відзначила вона.
Наразі в області 23 заклади охорони здоров’я визначені для госпіталізації пацієнтів, хворих на COVID-19, каже в.о. начальника обласного управління охорони здоров’я ОДА Тетяна Бондар. За оперативними даними, в цілому по області на оснащення спеціалізованих медзакладів до кінця квітня спрямують 1,3 млн грн з місцевих бюджетів та 35,1 млн грн за рахунок коштів, отриманих за договорами з Національною службою здоров’я України. Втім цих коштів не достатньо і область потребує додаткової субвенції з держбюджету.
Водночас на Черкащині продовжують перевірки з дотримання протиепідемічних заходів. З початку квітня Держпродспоживслужба області провела 830 перевірок. Порушення виявили у кожному третьому випадку, повідомила керівниця установи Альона Бойко.

 


Проводить заходи з попередження розповсюдження хвороби й Нацполіція. Щоденно тут залучають у середньому 290 поліцейських до роботи у складі автомобільних та піших патрулів. Їх діє понад 50. Працівники поліції задокументували 3392 адміністративних правопорушень, склали 427 протоколів. За добу перевірили 263 об’єктів господарювання, виявили 85 адмінправопорушень. Водночас в поліції відзначають, що у нічний час стали виявляти менше правопорушень.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.