Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Відремонтували фонтани у нижньому парку та виростили розсаду у власній теплиці

 

Міський парк вже готовий до роботи у прийдешньому весняно-літньому сезоні. На засіданні виконкому начальник відділу культури Ірина Бобошко детально, та ще й за допомогою слайдів з фото, розповіла про те, що зроблено у парку і які є потреби.
Міський парк – одна з найкрасивіших місцин у Смілі та улюблене місце відпочинку містян. Раніше, коли у парку могли дозволити собі тримати посаду культорганізатора, там проводились ігри і розваги для дітей. Зараз колектив парку скорочують, працівники роблять все своїми силами, але все одно їм вдається тримати високу марку. У парку завжди проходять найбільші міські заходи – Івана Купала, День захисту дітей, День Конституції, День міста, проводили обласні свята, навіть Міжнародний фестиваль. Смілянам дуже сподобались дискотеки 80-их років, танці для дорослих, які вдалося організувати у минулі роки, у період до епідемії коронавірусу.
Працівники міського парку своїми силами відремонтували танцювальний майданчик, займаються прибиранням територій, ремонтом споруд, розчисткою озер. Вони обрізають гілки, чистять дерева від омели, приводять у порядок адміністративні будівлі, висаджують нові дерева, доглядають за клумбами.
Ірина Бобошко розповіла, що у парку відремонтували центральний фонтан, відновили два фонтани у нижньому парку, купили насосну частину до них. Також розбили нові клумби, висадили більше 100 троянд (які подарувала директор парку). У минулому році зробили нову фотозону, відремонтували східці у нижній парк, встановили новий дитячий майданчик, за бюджетні кошти відкрили роледром.
Завдяки тому, що працівники парку виготовили ворота, парк краще охороняється, зменшилась кількість випадків вандалізму. Але, на жаль. безкультур’я у відвідувачів парку все одно проявляється…
Щороку перед відкриттям сезону здійснюється перевірка атракціонів.
Працівники парку пишаються тим, що їм вдалося відновити і посадити нові ялинки, які було знищено внаслідок здачі в оренду території парку. У парку зробили власну теплицю, там вирощують розсаду квітів для майбутньої висадки. А також пощастило самостійно виростити 21 саджанець рідкісних ялинок, які пустили коріння і теж скоро будуть висаджені у грунт.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.