Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Перша у цьому році сесія Смілянської міської ради пройшла аж надто спокійно і злагоджено

 

27 січня міський голова Сергій Ананко провів 7-му сесію новообраної міської ради. На засідання прибули 30 депутатів. Вони розглянули і проголосували за 93 питання.
На початку сесії за пропозицією депутата Віктора Овчаренка (фракція Народний Рух України) депутати міської ради хвилиною мовчання вшанували пам’ять 75-ти загиблих Захисників України, які загинули у 2020 році, захищаючи нашу Батьківщину від російської агресії.
Потім Віктор Овчаренко озвучив депутатське звернення з приводу того, що родичі вже померлих учасників бойових дій не отримали пільги у КНП Міська стоматологічна поліклініка. Люди звикли, що у них завжди буди пільги. Цим смілянам вже по 80 років з лишком. Їх залишилося дуже мало. На всю Смілу з два десятки. Тож потрібно відновити соціальну справедливість, що ті бабусі і дідусі не платили по 300 грн за відремонтований зуб.
Міський голова пообіцяв з’ясувати це питання і розібратись.
Далі Сергій Ананко зачитав подання щодо реєстрації у міській раді фракції «Європейська Солідарність», голова якої – Роман Груша.
Потім почалося голосування. Депутати всі питання голосували одностайно, спокійно, тому що завчасно на комісіях з’ясували для себе всі спірні ситуації. Тож обранці затвердили Програму розвитку малого підприємництва в місті на 2021-2023 роки, Програму профілактики злочинності у місті на період 2021-2025 роки, положення про виконавчий комітет міської ради.
Ухвалили рішення щодо надання адміністративних послуг адміністраторами ЦНАП, закріплення території обслуговування за закладами загальної середньої освіти, організацію проведення обліку дітей дошкільного, шкільного та учнів міста.
Проголосували за звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Черкаської обласної ради щодо тарифної політики в державі. Прийняли рішення щодо надання одноразової матеріальної допомоги на лікування 15-ти смілянам на загальну суму 97 тис. грн.
Розглянули питання щодо комунальної власності міста: списання з балансу багатоквартирних будинків, надання згоди на передачу в оренду комунального майна, відчуження житлового будинку та надання згоди на прийняття з державної до комунальної власності квартири.
Після прийняття рішення щодо внесення змін до бюджету Смілянської територіальної громади на 2021 рік, присутні депутати приступили до розгляду близько 40 земельних питань.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У енергетиків області – новий керівник

28 березня 2024, 12:26

2024 03 28 energДержавний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі» Артем Мартинюк представили колективу ПАТ «Черкасиобленерго» нового очільника – Вадима Яненка.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.