Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Деякі сміляни виступають проти перейменування вулиць

 

У соцмережах розгорнулась дискусія з приводу перейменування і декомунізації окремих вулиць Сміли.
Нагадаємо, що 18 січня у малій залі Будинку рад під головуванням Анатолія Терещенка відбулося засідання комісії з питань найменування (перейменування) вулиць, інших міських об'єктів, встановлення пам'ятних знаків.
На засіданні розглянули звернення відділу культури відповідно до рішення міської комісії з питань встановлення та демонтажу пам'яток історії та культури від 08.07.2020 щодо перейменування Скверу воїнів-інтернаціоналістів у Сквер Слави. Під час розгляду топонімічною комісією даного звернення член комісії Максим Сорочан запропонував іншу назву - Сквер Пам'яті. Одним із аргументів членів комісії при підтримці пропозиції Максима Сорочана було виключення дублювання в назвах - адже вже центральна площа має назву Майдан Слави. Переважною більшістю голосів було прийнято рішення щодо рекомендації міській раді перейменувати Сквер воїнів-інтернаціоналістів на Сквер Пам'яти. Після взяття на баланс скверу управлінням житлово-комунального господарства комісією запропоновано привести написи на пам'ятних знаках та інформаційних таблицях у відповідність до вимог чинного законодавства.
Членами комісії було обговорено питання щодо вшанування пам'яті смілянина - патріота України Степана Василишина: після письмової згоди рідних звернутися до міської ради щодо розгляду питання з перейменування провулку Ростовського (де проживав Степан Василишин) з проведенням громадського обговорення.
Також голова комісії Анатолій Терещенко відмітив необхідність повернення до розгляду міською радою всіх напрацьованих комісією у 2018 році пропозицій щодо проведення наступного етапу перйменування назв вулиць, які підлягають під дію законодавства України про декомунізацію.
Проте не всі жителі міста підтримують перейменування вулиць. Людям не подобається ряд незручностей та економічних витрат у зв’язку з цим.
Підприємець та активістка Галина Жемелко написала листа на ім’я міського голови, де виклала своє бачення проблеми.

 

 


Також пані Галина виступила на депутатській комісії з питань місцевого самоврядування, де відстоювала свою точку зору.
Відео про це можна подивитись на каналі Сміла.ua

 

scroll back to top

Коментарі  

Ivan
+7 #4 Ivan 26.01.2021, 12:08
Вулиця Мазура названа в честь зам. міністра по капітальному будівництву МОМ (министерство общего машиностроения СССР), який підписав приказ про будивництво радіоприладного заводу в м. Смілі. Колись це була вул. Свердлова. Як на мене, хай буде краще Мазура.
Цитата
земляк
+4 #3 земляк 26.01.2021, 09:43
ГАЛЮ обов'язково требе включити в комісію, щоб була альтернатива старому комсомольцю Толі.
Цитата
Іван
-9 #2 Іван 25.01.2021, 15:03
ГАЛЯ не розуміється на цих питань і відстоює тількисвої інтереси,що як підприємець не платити за Зміну назви,бо пересічним українцям нічого не потрібно
Цитата
Вова
+22 #1 Вова 22.01.2021, 11:25
А Галя каже правильні речі. Потрібно людей слухати, а не дурнів всяких.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Злочини, вчинені військовими рф під час повномасштабного вторгнення в Україну

19 березня 2024, 11:24

2024 03 19 zlochinЗ початку повномасштабного вторгнення росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 111 081 кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил російської федерації та їхніми пособниками.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.