Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Смілянські медики розказали про найбільші проблеми в медицині

 

Під час розпалу епідемії коронавірусу, смілянські медики також зіткнулися з низкою випробувань і проблем.
Лікарі не хочуть називати своїх прізвищ, але поділилися з журналістами Сміла.ua тим, що їх зараз турбує найбільше.
Найперше – це надзвичайно високий рівень захворюваності на ковід серед медичних працівників Сміли. Лікарі, які перебувають у самому авангарді боротьби з пандемією, часто хворіють, та ще й у важкій формі. Тож переживають, що скоро не буде кому лікувати населення, адже медики або хворі, або звільняються через низькооплачувану відповідальну роботу, яка загрожує здоров’ю і життю.
Медикам набридло, що люди зараз дуже агресивні, не розуміють проблеми галузі охорони здоров’я, грублять, хамлять персоналу. У таких умовах дуже важко працювати.
Обласна влада вимагає збільшити кількість ліжок для хворих на ковід. Але скоро не буде кому обслуговувати ті ліжка.
Ще напружує, що змушують для хворих на ковід забирати ліжка у інших хворих. У Смілячнській міській лікарні проводять операції. Там лежать післяопераційні хворі, хворі діти. Куди подіти цих пацієнтів???
Також напружує постійне недофінансування, постійна нехватка кисневих концентратів, пошуки медичного кисню, відсутність системи подачі кисню. Медики постійно тягають важкі кисневі балони, постійно у пошуці додаткових ресурсів.
Потім… У лікарнях вже закінчились запаси масок, засобів індивідуального захисту (ЗІЗ), перчаток, дезінфекторів. Спочатку спонсори допомагали медикам і всього вистачало.
Тепер же пандемія затяглась. ЗІЗ закінчились, а спонсори десь поділись…
- Треба визнати, що ситуація з ковідом у нашій країні вийшла з під контролю. Медики стали заручниками ситуації. Потрібно вживати якихось серйозних дій на рівні держави, щоб врятувати людей, - вважають наші смілянські медики.

Заступник міського голови з гуманітарних питань Павло Кондратенко розповів, що міська влада знає про всі нагальні проблеми медиків і постійно моні торить ситуацію. Окрім окреслених проблем у Смілі знову назріло питання з фінансуванням пільгових ліків та поганим харчуванням у лікарнях.
Але ось до влади прийшла нова команда керівників та обрано новий склад депутатів. тепер їм доведеться вирішувати ці важкі питання.

scroll back to top

Коментарі  

Сократ
-1 #6 Сократ 20.11.2020, 12:27
Найбільша проблема в наших людей це недоумкуватість у всіх сферах і всіх рівнях. А розум на базарі не продається. Все продається такими, а розум вони купити не можуть.
Цитата
Ден
+2 #5 Ден 20.11.2020, 11:40
Часто лікарі, і гадаю кожен з нас може навести такі приклади, проявляють неповагу та хамство до пацієнтів, ставляться зверхньо, принижують людську гідність, самостверджуються на хворих, користуючись їх залежністю від них та безкарністю.
Цитата
Олександр К.
0 #4 Олександр К. 20.11.2020, 11:16
Цитую Very good:

А тут така засада, треба попахать, а воно з непревички тяжко!

Це як в тому анекдоті про пожежника: все добре, ы зарплата хороша і форму дають, а як пожежа, то хоч звільняйся.
Правда тут не лише лікарі винні. Влада тихенько (і водночас з шиком) розкрадає так званий "антиковідний фонд", а крайніми виявляються лікарі. Хоча те, як в останні дні люди народжували чи помирали під стінами лікарні, навіть якщо змогли туди добратися, показує що не лише в грошах діло. А скільки ще не змогли добратися?
Цитата
Very good
+9 #3 Very good 19.11.2020, 12:33
Цілком згоден з попередниками, деякі лікарі звикли до теплої ванни, вважають робочий кабінет за особисту приватну власність. Хочу приймаю, хочу чайок пь'ю пів дня, хочу на пару- тройку часів раніше звалю. Я вже мовчу за гроші.
А тут така засада, треба попахать, а воно з непревички тяжко! От і нервують, особливо хфахівці запенсійного віку.
Цитата
Олександр К.
+10 #2 Олександр К. 19.11.2020, 10:50
Розповім вам одну ситуацію. Ще доковідну... Хвору дитину мають відвезти в Черкаси. На швидкій. Вже завантажили, з крапельницею. І тут виявляється, що в направленні не вистачає підпису одного лікаря. Мати біжить в поліклініку до лікаря. Та упирається: я хворого не бачила, доставте мені його сюди. На 5-й поверх. Мати в сльозах. Як? Добре, що серед людей в коридорі виявилася жінка, яка знала маму і дитину, підняла шум і "пані лікар" в супроводі головного лікаря змогла спуститися вниз (в прямому і переносному розумінні) і подивилася на дитину. Не пройшло і години. Все підписала і дитину повезли.
Так що вірус - це не основна причина.
Цитата
**
+5 #1 ** 18.11.2020, 12:35
"Медикам набридло, що люди зараз дуже агресивні, не розуміють проблеми галузі охорони здоров’я, грублять, хамлять персоналу" це звичайно неприпустимо і таких хворих треба ставити на місце. Але й медики повинні поважати пацієнта. А не казати:"мені вже набридло сьогодні заключати декларації" і т.д і т.п.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
На сесії міської ради виділили по 2 мільйони постраждалим у Гречківці

29 березня 2024, 13:25

2024 03 29 sesНа порядок денний 78-ої сесії Смілянської міської ради було винесене 131 питання.
Перше рішення, яке отримало підтримку депутатів, стосувалося дострокового припинення повноважень депутата міської ради Ярослава Березаня за його особистою заявою.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.