Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Прокуратура апелюватиме виправдальний вирок Савченко

 

Черкаська обласна прокуратура вноситиме апеляцію на виправдальний вирок Черкаського районного суду щодо колишньої депутатки Любові Савченко, яка обвинувачувалася в скоєнні смертельної ДТП.

Про це у коментарі “18000” повідомила прокурорка Вікторія Дидич.

Сьогодні стало відомо, що суд визнав Савченко невинуватою у скоєнні аварії, в якій загинув велосипедист, за недостатністю доказів.

Натомість таке рішення апелюватиме обласна прокуратура.

– Ми вбачаємо достатність доказів вини громадянки у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 ККУ. Тому будемо вносити відповідну апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції, – зазначила у коментарі нашому виданню Вікторія Дидич. – Вчора було лише проголошено виправдальний вирок стосовно 58-річної жительки міста Сміла. Повний текст прокуратурі Черкаської області ще не надали. Після того, як ми його отримаємо, будемо готувати. Відповідно до вимог чинного законодавства, у нас є місяць на внесення апеляційної скарги.

Нагадаємо, Любов Савченко обвинувачувалася у вчиненні смертельної аварії, що сталася 17 червня 2018 року на дорозі “Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань”. У ній загинув 28-річний велосипедист – вчитель фізичного виховання Олексій Гончар.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що за кермом автомобіля “MERCEDES-BENZ”, який здійснив наїзд на велосипедиста, перебувала жінка. Водночас поліція тривалий час приховувала особу зловмисниці. Дізнатися, хто перебував за кермом, вдалося, відшукавши свідків ДТП. Саме вони впізнали в особі кермувальниці екс-депутатку Любов Савченко.

Надалі Савченко було оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) ККУ. Водночас вона хотіла оскаржити підозру у вчиненні аварії, однак Придніпровський райсуд Черкас не задовольнив це клопотання сторони захисту.

У квітні 2019 року обласна прокуратура спрямувала до суду обвинувальний акт стосовно Савченко. До визначення вироку жінка перебувала на волі під особистим зобов’язанням.

Із травня 2019 року справу розглядав Черкаський районний суд. Там і проголосили виправдальний вирок.

scroll back to top

Коментарі  

Марко Хмиз
0 #1 Марко Хмиз 22.10.2020, 10:21
Це показова справа для нашої правоохоронної системи: що переможе, закон чи гроші.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Пройшовши пекло війни і після поранення продовжує працювати у лісовій галузі

18 березня 2024, 16:34

2024 03 18 lisnІсторію Сергія Петренка, демобілізованого воїна, розповіли у Спілці воїнів-лісівників України.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.